Morsko čudovište nađeno na Novom Zelandu

Voda izbacila leš koji podseća na veliku surovu praistorijsku životinju

Morsko čudovište nađeno na Novom Zelandu

Planeta -
Glava i zubi čudovišta podsećaju na neku surovu praistorijsku životinju, dok ostatak tela ne može da se identifikuje jer ne liči ni na šta što je danas poznato

VELINGTON - Okean izbacio na površinu monstruozno biće.Leš dosad nepoznate morske životinje isplivao je nedavno na obalu jedne plaže na Novom Zelandu. Stručnjaci ne mogu sa sigurnošću da kažu o kojoj vrsti je reč, pa lokalci veruju da je neko morsko čudovište.Glava i zubi čudovišta podsećaju na neku surovu praistorijsku životinju, dok ostatak tela ne može da se identifikuje jer ne liči ni na šta što je danas poznato. Veruje se da je životinja bila dugačka oko devet metara, ali da ju je nešto napalo i odgrizlo joj veliki deo tela.

Marinski biolozi pogledali su video-snimak koji su na Jutjub postavili ljudi koji su otkrili leš monstruma, ali nisu sasvim sigurni šta je na njemu. Neki od njih veruju da je to leš velikog kita ubice, te da mu se telo toliko raspalo da je neprepoznatljivo.Ipak, lokalni stanovnici veruju da je reč o dosad nepoznatoj vrsti ili čak telu dinosaurusa koje je bilo na velikoj dubini i nekako se očuvalo tokom hiljada godina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track