NESTALA: Otete tvrde da je postojala i četvrta devojka
Foto: Dejli Mejl

Na slobodi posle 10 godina

NESTALA: Otete tvrde da je postojala i četvrta devojka

Planeta -
Otete devojke bile su silovane, a otmičar Arijel Kastro držao ih je vezane lancima i konopcima. Nisu bile zajedno, ali su znale jedna za drugu

KLIVLEND - Devojke koje su duže od decenije držane zatočene u jednoj kući u Klivlendu Amanda Beri (27) i Džina Dehezus (23) puštene su iz bolnice i vratile su se svojim porodicama.

Treća devojka, Mišel Najt (32) i dalje se nalazi u bolnici, i njeno stanje lekari sada ocenjuju kao dobro.

Kako prenose američki mediji, pozivajući se na policijske izvore, sve tri su tokom boravka u kući Arijela Kastra bile silovane, a on ih je držao vezane lancima i konopcima da ne bi pobegle. Amanda Beri je policajcima rekla da je pre dva dana kada je pobegla iz kuće, uspela da iskoristi prvu priliku koja joj se ukazala u poslednjih deset godina od kada je oteta.

Klivlendska policija je sinoć saopštila da su Kastrova dva brata Pedro i Onil, koji su takođe bili uhapšeni, sada pušteni, pošto nema dokaza da su bili povezani sa otmicom i držanjem u zatočeništvu devojaka.

Protiv Arijela Kastra policija je podnela krivičnu prijavu za tri silovanja i četiri otmice, izjavio je tužilac Viktor Perez.Zamenik šefa policije u Klivlendu Ed Tomba rekao je da su devojke držane odvojeno u kući, gde su pronađeni lanci i konopci kojima su bile vezane. "One nisu bile u istoj sobi, ali su znale jedna za drugu", rekao je on.

Si-En-En navodi da je Kastro priznao otmice, rekavši da je seksualni zavisnik i da mu je potrebna pomoć doktora. Ova televizija je navela i da je Amanda Beri krajem decembra 2006. godine rodila dete u kući, kao i da su otete devojke imale najmanje pet pobačaja dok su bile zatvorene.

Beri je zajedno sa svojom ćerkom, juče po podne iz bolnice prebačena u kuću svoje sestre u koju je ušla na zadnja vrata zbog velikog broja novinara koji su stajali ispred.

Pre jučerašnjeg pojavljivanja, ona je poslednji put viđena dan pre svog sedamnaestog rođendana u aprilu 2003. godine kada se vraćala s posla u Burger Kingu. Svojoj porodici se juče vratila i Džina Dehezus, ali se nije obratilaokupljenim novinarima već je samo mahnula okupljenim komšijama i prijateljima koji su uzvikivali njeno ime.

Mediji u SAD su preneli da su Kastrove komšije u poslednjoj deceniji u najmanje dva slučaja zvale policiju zbog sumnje da se nešto čudno dešava u njegovoj kući, ali bez uspeha.

Prema tim navodima, jednom prilikom policija uopšte nije došla, dok su drugi put došli policajci u patrolnim kolima, ali su otišli pošto niko nije otvarao vrata kada su pozvonili.

Opisujući Kastra, mediji navode da je rođen u Portoriku odakle je došao u Ameriku. Do novembra prošle godine radio je kao vozač školskog autobusa, i vodio je prilično društven život svirajući bas gitaru u loklalnom bendu latino muzike.Do pre deset godina on je bio oženjen i iz tog braka ima dvoje odrasle dece.Kastro je tokom 2005. godine bio krivično gonjen zbog napada na bivšu suprugu, kojoj je prema tadašnjoj prijavi polomio nos na dva mesta, izbio zub, isčašio rame i pretio da će je ubiti zbog svađe oko starateljstva.

Pošto se ona nije pojavila na sudu da potvrdi te navode, krivična prijava protiv njega je odbačena. On će danas biti izveden pred sudiju povodom najnovijih optužbi za otmice i silovanja.

Postojala i četvrta devojka

Američka policija Kastra tereti za četiri otmice i tri silovanja. Mišel Najt, koja je oteta 2002. godine policiji je rekla da je pre desetak godina u kući bila i četvrta devojka koja je kasnije nestala. Policija sumnja da je reč o Ešli Samers koja je nestala pre šest godina u istom kraju gde su tri otete devojke pronađene.

Prikupljao novac za potragu za Džinom?!

Arijel Kastro je prošle godine svirao na 10. godišnjici nestanka Džordžine Džine Dehesus na kojoj se prikupljao novac za njenu potragu. Arijel je tada čak i tešio njenu majku. A sve to vreme Džina je bila zatočena u njegovoj kući. Kastro je čak delio i letke s njenom fotografijom, a nesrećna devojka bila je i drugarica njegove ćerke.

Otmičari pretili - ako beba umre, umirete sviMišel Najt, najstarija od otetih devojaka, ispričala je policiji kako je morala da porodi Amandu Beri i da njenoj bebi daje veštačko disanje. "Otmičari su nam pretili da će ubiti Amandu ako beba, koja nije disala po rođenju, ne preživi. Stavila sam svoja usta na bebina i počela da dišem umesto nje kako bi im oboma spasila živote. Kada je sve bilo gotovo, otmičar mi je rekao da počistim nered", ispričala je Mišel.

http://www.youtube.com/watch?v=RMhXASLtVxQ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track