Ćićolina se vraća u politiku, traži smanjenje plata funkcionerima

Ćićolina se vraća u politiku, traži smanjenje plata funkcionerima

Planeta -
Ćićolina u svom programu traži da se gradskim odbornicima smanji plata za čak 50 odsto. Prema njenim rečima tim ušteđenim novcem bi mogle da se poboljšaju usluge građanima

RIM - Najveća pornozvezda svih vremena Ilona Staler, poznatija kao Ćićiolina, odlučila je da se vrati u politiku pa se tako kandidovala se na listi italijanske Liberalne stranke na administrativnim izborima u Rimu, jer želi postati gradska vijećnica.

Ćićolina u svom programu traži da se gradskim odbornicima smanji plata za čak 50 odsto. Prema njenim rečima tim ušteđenim novcem bi mogle da se poboljšaju usluge građanima jer, kako je rekla, institucije moraju da se priviknu na ovaj krizni period."Potrebno je da se javni novac nameni za decu, starije i nepokretne osobe, zaštitu životinja, povećanje zelenih površina i turizam, koji su najvažniji resursi Večnog grada", rekla je Ćićiolina.

Ona je na konferenciji za novinare otkrila i svoj slogan: “Neka prestanu rasipanja i krađe (koji su naštetili imidžu Rima u svetu), živeo Grad ljubavi”.

"Želim grad bez komplikovane birokratije, sasvim drugačiji od grada kakvog je vodila vlast proteklih godina", rekla je Ćićolina.

Posebno poglavlje Ćićolininog programa posvećeno je javnom prevozu, za koji glumica kaže da je katastrofalan.

"Nakon 22 sata metro prestaje da radi, a nedjeljom skoro i nema autobusa. Kako u ovom gradu mogu da se snađu oni koji u njemu žive, ali i turisti?" pita se Ćićolina, koja obećava i žestoku borbu protiv betonizacije zelenih površina:

"Rim je grad gde se neprestano gradi. I to bez ikakvog plana. Jedini koji od toga mogu da zarade su velike građevinske kompanije, a ne obični građani koji, za svoje stanarine, plaćaju prevelike cene", istakla je Ćićolina.

Ilona Staler Ćićolina se bavi politikom od 1979., kada je osnovala Stranku sunca. Od 1987. do 1992. bila je poslanik Radikalne stranke u italijanskom parlamentu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track