MONSTRUM IZ KLIVLENDA: Ubio devojku koju je oteo?
Foto: Beta Ap

Imao više od tri žrtve

MONSTRUM IZ KLIVLENDA: Ubio devojku koju je oteo?

Planeta -
Arijel Kastro optužen za četiri otmice i silovanje tri devojke, Amande, Mišel i Džine, koje je držao zatočene, četvrta žrtva je možda Ešli Samers, koja je nestala 2007. i još nije nađena

KLIVLEND - Otmičar i silovatelj možda je i ubica.Amerikanac Arijel Kastro (52), koji je oteo Amandu Beri (26), Džinu Dehezus (23) i Mišel Najt (32) i držao ih deset godina kao seksualne robinje zatočene u svojoj kući u Klivlendu, a jednoj od njih napravio i dete, možda je ubio Ešli Samers, koja je nestala 2007. godine na istom mestu gde i prve tri žrtve. Naime, Arijel je optužen za četiri otmice i silovanja tri devojke, a u kući su nađene tri žene, tako da mediji pretpostavljaju da je četvrta žrtva kidnapovanja Samersova.Videla još jednu devojkuTakođe, Mišel Najt, jedna od žena koja je spasena iz kuće strave, rekla je policiji da je s njima u kući u početku bila još jedna devojka, ali da je kasnije nestala. Policija sad pretražuje okolinu Kastrove kuće u potrazi za ostacima te četvrte žene. Istražitelji su Kastra ispitali o slučaju Ešli Samers, koja je nestala pre šest godina, kad je imala 14, međutim, nisu od njega dobili potrebne informacije.Ono što je doprinelo da Kastro bude optužen jeste pismo napisano 2004, posle treće otmice, koje je policija našla u njegovoj kući. U njemu je on priznao svoje zločine i napisao da bi se najradije ubio, a da bi svu svoju ušteđevinu ostavio žrtvama.

Pismo priznanja- Ja sam seksualni predator, potrebna mi je pomoć. Ne znam zašto sam tražio još jednu žrtvu kad sam ih već imao dve - napisao je Kastro u pismu i dodao da se iznenadio kad je video koliko je mlada drugarica njegove ćerke Džina Dehezus, jer je mislio da je mnogo starija.Takođe, monstrum je zabeležio da je jedina greška devojaka bila to što su sele u kola potpunog stranca.Deset godina straveInače, Amanda Beri nestala je u aprilu 2003. godine dok se vraćala s posla iz restorana „Burger king“. Tad je imala svega 16 godina. Druga žrtva Džina Dehezus oteta je 2004, kad je imala 14 godina, a vraćala se kući iz škole. Mišel Najt vodila se kao nestala od 2000. Devojke su nađene 6. maja nakon što je Berijeva uspela da pobegne i da pozove policiju.

Braća puštena na slobodu!♦ Braća Arijela Kastra Pedro (54) i Onil (50), koji su uhapšeni zajedno s njim, nisu ni za šta optuženi, pa su pušteni iz zatvora. Policija je navela da nema dovoljno dokaza da su njih dvojica pomagali bratu u otmicama, kao i da su zlostavljali devojke. Ipak, zabranjeno im je da napuste zemlju jer su osobe od posebnog interesa u slučaju klivlendskih otmica.

Kaucija od osam miliona dolara♦ Arijelu Kastru određena je kaucija za izlazak na slobodu do suđenja, i to od dva miliona dolara po slučaju. Budući da je optužen za četiri otmice, mora da skupi osam miliona dolara da bi kupio slobodu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track