Ćerka otmičara iz Klivlenda: Moj otac zaslužuje smrtnu kaznu
Foto: Printskrin

Ćerka otmičara iz Klivlenda: Moj otac zaslužuje smrtnu kaznu

Planeta -
Arlen Kastro, jedna od petoro dece otmičara Arijela Kastra, smatra da bi samo smrtna kazna za njenog oca predstavljala adekvatno ispaštanje za ono što je učino trima otetim devojkama

KLIVLEND - Arlen Kastro, čerka otmičara iz Klivlenda Arijela Kastra, koja je bila bliska prijatlejica s jednom od žrtava, Đinom Dehesus, zatražila je smrtnu kaznu za svog oca ukoliko ga sud bude proglasio krivim. Petoro Kastrove dece zareklo se da ga nikada neće posetiti u zatvoru, jer se gnušaju onoga što je uradio.

“Pogubite ga”, izjavila je Arlen u suzama u emisiji vesti televizije ABC, jer smatra da bi samo smrtna kazna za njenog oca predstavljala adekvatno ispaštanje za sve što je učinio trima devojkama koje je oteo i deset godina držao u zatočeništvu.

Arlen je naročito porazilo saznanje o ulozi koju je njen otac odigrao u nestanku Đine Dehejzus, njene školske durugarice i najbliže prijateljice. Arlen je ujedno bila i poslednja osoba koja je pre otmice videla Đinu, jer je ova nestala nakon što se sa Arlen vraćala kući iz škole, 2004. Policija je saopštila da su se stvari dalje odvijale tako što je Kastro školskoj drugarici svoje ćerke ponudio da je odveze kući, ali umeto toga ju je odvezao u svoju kuću u Klivlendu, u kojoj je ostala zatočena narednih 10 godina.

Arlen je jedno od četvoro dece koje je Arijelu rodila njegova prva supruga Grimilda Figueroa, koju je takođe surovo zlostavljao i koja je prošle godine preminula, od posledica povreda koje joj je on naneo.Par je najpre živao u kući Grimildinih roditelja, ali batine i zlostavljanje su započeli već tu, kao i Arijelovi pokušaji da Grimildu odvoji od porodice. Grimildin otac Ismael (75) kaže da se ubrzo nakon useljenja sukobio sa zetom: Grimilda je 1993. podnela polcijsku prijavu protiv Kastra, optužujući ga da ju je surovo tukao dok se oporavljala od raka mozga, a 1996. je konačno smogla snage i hrabrosti da ga napsti i da se iz kuće u kojoj je kasnije držao otete devojke sa decom vrati u kuću svojih roditelja, uprkos njegovim pretnjama da će je ubiti ili joj oduzeti decu. Nažalost, prošle godine je preminula, od recidiva raka mozga i posledica povreda zadobijenihu braku s Kastrom. Prema rečima njene sestre Elide, koja je ostala bliska sa sestrićima, Kastrova deca još uvek ne mogu da shvate šta ih je snašlo, i čini im se kao da će se svaki čas probuditi iz noćne more.Naročito su zgrožena činjenicom da ih je otac koristio kako bi preko njih došao do njihovih školskih drugarica, kao i time da je mirno sedeo i večerao sa njima dok je u kući držao zatočene otete devojke.Sva Kastrova deca smatraju da je najmanja pravedna kazna za njihovog oca doživotna robija, dok se Arlen, u TV emsiji u kojoj se sa puno emocija izvinila svojoj drugarici De Hesusovoj i njenoj porodici, založila čak i za smrtnu kaznu.

Ukoliko sudija optužnicu proširi i na smrt nerođene dece silovanih i premlaćivanih devojaka, što je trenutno u razmatranju, ovakva kazna za Kastra predstavljaće i realnu mogućnost.

http://www.youtube.com/watch?v=FmutdfDm0pI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track