Spremali atentat na vaseljenskog patrijarha u Turskoj

Spremali atentat na vaseljenskog patrijarha u Turskoj

Planeta -
Prema nepotvrđenim izveštajima medija policija je danas na kratko pritvorila jednog čoveka na osnovu dojave o planiranom ubistvu carigradskog patrijarha

ANKARA - Turske vlasti pojačale su mere bezednosti oko Vaseljenske patrijaršije u Istanbulu zbog spekulacija da se sprema atentat na ekumenskog patrijarha Vartolomeja I.

Prema nepotvrđenim izveštajima medija policija je danas na kratko pritvorila jednog čoveka na osnovu dojave o planiranom ubistvu carigradskog patrijarha koji važi za prvog među jednakima među poglavarima pravoslavnih crkava.

Prema pojedinim informacijama Istražne sudije u Ankari već istražuju navodnu zaveru. Policija nije želela da potvrdi novinske izveštaje a ni kancelarija istražnog sudije nije htela da komentariše ove navode.

Portparol patrijaršije Dositeos Anagnostopulos, izjavio je da ne može da potvrdi da se spremala zavera, ali je rekao da su turske vlasti pojačale mere bezbednosti oko crkve.

Sedište Vaseljenske patrijaršije je u Istanbulu, nekadašnjem Carigradu koji je bio prestonica Vizantijskog carstva do pada pod vlast Osmanlija 1453. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track