POČINJE HAOS: U utorak štrajk u Kroacija erlajnzu!

Nema dogovora sa ministrom

POČINJE HAOS: U utorak štrajk u Kroacija erlajnzu!

Planeta -
Za sutrašnje letove registrovano je 4.600 putnika, a očekuje se da će poremećaje u planiranom putovanju osetiti oko 900.

ZAGREB - Članovi tri od četiri sindikata koji deluju u državnoj aviokompaniji Kroacija erlajnz najavili su početak štrajka sutra od šest časova ujutru. Razlog je to što nisu postigli dogovor s članovima uprava i ministrom rada Mirandom Mrsićem o zadržavanju stečenih prava prema kolektivnom ugovoru iz prošle godine.

Zbog najavljenog štrajka, deo međunarodnih i domaćih redovnih letova obavljaće se prema izmenjenom redu letenja, mada će većina putnika biti prevezena avionima partnerskih kompanija, odnosno unajmljenim avionima. Za sutrašnje letove registrovano je 4.600 putnika, a očekuje se da će poremećaje u planiranom putovanju osetiti oko 900. Sve informacije o letovima objavljene su na Internet stranici, a putnici će u slučaju potrebe svoje karte moći zameniti bez nadoknade ili tražiti povraćaja novca.

Postoji ipak još izvesna nada da bi do sutra ujutru moglo doći do nekog dogovora, mada za sada takva mogućnost postoji samo teorijski. Štrajk podrazumeva da će raditi 37 odsto kapaciteta kompanije, a trajaće do ispunjenja zahteva radnika, najavili su članovi sindikata.

Oni su poručili i da će biti uporni u zadržavanju ključnih stečenih prava i da žele da se ta prava prenesu u novi kolektivni ugovor. Upravu kompanije su prozvali da ih dovodi u neravnopravan položaj u odnosu na zaposlene u administraciji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track