Berluskoniju preti šest godina robije?

Suđenje bivšem italijanskom premijeru

Berluskoniju preti šest godina robije?

Planeta -
Proces u kojem je političar optužen da je maloletnoj plesačici Rubi plaćao za seks završen zahtevom tužilaštva za zatvorsku kaznu

MILANO - Preti mu da do kraja života ostane u zatvoru.Suđenje bivšem italijanskom premijeru Silviju Berluskoniju (76) po optužbama da je plaćao seksualne usluge maloletnoj Karimi el Marug, zvanoj Rubi, juče je privedeno kraju iznošenjem završnih reči tužilaca. Bez bavljenja politikom Prema navodima italijanskih medija, oni će zatražiti šest godina robije za kontroverznog političara i doživotnu zabranu bavljenja politikom.Suđenje za seks-skandal nastavljeno je posle dva meseca pauze, samo nekoliko dana nakon što je Apelacioni sud u Milanu Berluskoniju zbog utaje poreza potvrdio četvorogodišnju kaznu zatvora i izrekao mu petogodišnju zabranu bavljenja politikom.Neposredno pre iznošenja završnih reči medijski magnat Berluskoni pokušao je da se „opere“ i ublaži optužbe za prostituciju. Negira optužbeTako je na jednom od svojih programa emitovao dvočasovni dokumentarac u kojem je prikazana unutrašnjost njegove vile i sve prostorije u kojima su se održavale poznate „bunga-bunga žurke“, to jest najrazličitije bahanalije. On je filmom pokušao da pokaže da su sve zabave unutar njegovog ekskluzivnog zdanja bile besplatne i apsolutno legalne i da se tamo nije događao ni deo onoga za šta ga optužuju.- Niko se na zabavama koje sam ja organizovao nije skidao. Uglavnom se razgovaralo o fudbalu i politici i ništa sramotno se nije događalo. Nemam šta da krijem - rekao je Berluskoni, koji negira da je platio za seks maloletnoj devojci.Mesto zločinaIpak, malo ko je poverovao u njegove tvrdnje u filmu, pa su italijanski mediji uglavnom prenosili da je njihov bivši premijer sada otvoreno prikazao prostorije po kojima su defilovale brojne oskudno odevene gošće. Među njima je svakako najpoznatija mlada Marokanka Karima el Marug (20), egzotična plesačica poznatija po imenu Rubi - kradljivica srca. Naime, prema navodima tužioca, Berluskoni je mlađanoj Rubi plaćao seksualne usluge pre nego što je bila punoletna, a inače je bila redovan gost na njegovim raskalašnim zabavama. Takođe, optužnica ga tereti da je koristeći svoju poziciju premijera Rubi izvukao z zatvora posle krađe.

Snimci sa zabava demantuju Berluskonija
Snimci sa zabava demantuju Berluskonija

Specijalno za premijeraTužiteljka u suđenju Berluskoniju Ilda Bočasini rekla je da su mlade žene pozivane na žurke kao deo sistema prostitucije organizovane u cilju zadovoljstva premijera.- Nema sumnje da je organizatorima žurke bilo poznato da je Marokanka bila maloletna - istakla je tužiteljka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track