DVA PUCNJA U KANU: Umalo ubijen oskarovac!
Foto: Reuter

Drama holivudski glumac napadnut u Kanu

DVA PUCNJA U KANU: Umalo ubijen oskarovac!

Planeta -
Gusto Na Kristofa Valca pucao nepoznati muškarac i pretio da će baciti granatu, ali policija ga na vreme savladala i privela

KAN - Incident se ipak dobro završio.Poznatog holivudskog glumca i dobitnika Oskara Kristofa Valca (56) umalo je na prestižnom filmskom festivalu u Kanu ubio nepoznati napadač (42). Dok je zvezda filmova „Đangova osveta“ i „Prokletnici“ davao intervju gostujući u francuskoj emisiji „Grand žurnal“, koja je u sklopu festivala, jedan muškarac uleteo je u studio i ispalio dva metka ka njemu, a nakon toga počeo da preti da će na sve prisutne baciti granatu. Nastala je opšta panika, ljudi su bežali na sve strane, a pripadnici obezbeđenja pomogli su nepovređenom Valcu da se skloni na sigurno.Glumac je došao na festival u Kanu kao jedan od članova žirija, pored režisera Stivena Spilberga i Nikol Kidman. Gostovao je u poznatom šou-programu, a pored njega bio je i francuski glumac Danijel Otej. - Očajnički sam se uplašio za život. Bio sam u studiju na plaži i odjednom nam se taj čovek približio i zapucao. Zatim je počeo i da viče da ima granatu kod sebe. Mene su sklonili, ali sam video kako i njega savladava policija i baca ga na zemlju. Ne znam ni ko je on, ni odakle se stvorio, ni koji je njegov problem - ispričao je vidno uznemireni Valc. Međutim, kasnije se ispostavilo da je napadač koristio ćorke, a ne prave metke i da kod sebe nije imao granatu kojom je pretio. Policija ga je pretresla i pronašla je samo nož i lažnu eksplozivnu napravu.

Policija savladala manijaka, a Kristofa Valca i francuskog glumca Danijela Oteja odvela na sigurno
Policija savladala manijaka, a Kristofa Valca i francuskog glumca Danijela Oteja odvela na sigurno

Ukraden nakit vredan 1,4 miliona dolaraNa prestižnom Kanskom festivalu pre dva dana ukraden je i ekskluzivni nakit „šopar“ u vrednosti od čak 1,4 miliona dolara, koji je trebalo da nose slavne filmske zvezde kad prolaze crvenim tepihom. Specijalno za tu priliku izrađene ogrlice, narukvice, prstenje i minđuše visoke kategorije bile su odložene u posebnoj prostoriji hotela „Sjut novotel“ u Kanu, odakle su tokom noći nestale.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track