NEPRIZNATA CPC: Crkve u Crnoj Gori u rukama tuđina?!

Priča svašta

NEPRIZNATA CPC: Crkve u Crnoj Gori u rukama tuđina?!

Planeta -
Poglavar kanonski nepriznate CPC Mihailo rekao je da će CPC upotrebiti sva demokratska sredstva ne bi li se domogla crkava i manastira u Crnoj Gori

LOVĆEN - Poglavar kanonski nepriznate Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo rekao je da će CPC upotrebiti sva demokratska sredstva ne bi li se domogla crkava i manastira u Crnoj Gori.

Mihailo je, nakon što je služio pomen Petru Drugom Petroviću Njegošu u kripti mauzoleja na Lovćenu, rekao da su crkve i manastiri u Crnoj Gori trenutno u rukama tuđina . On je izrazio nadu da će crnogorska vlast učiniti sve što je u njenoj moći da CPC dobije status koji joj pripada, ističući kako niko iz državnih organa neće da govori o odnosima beogradske filijale SPC u Crnoj Gori i CPC.

"Već duže vreme se borimo, demokratski i ljudski, kako Crnogorcima i pristaje, da se domognemo naših crkava i manastira, koji su još u rukama tuđina. Došlo je vreme da vlast Crne Gore shvati da su vladari Crne Gore, čijim senima se klanjamo, izgrađivali ovu zemlju i crkvu" , naveo je on.

Mihailo je poručio da će sveštenstvo CPC ići u hramove da služi tokom svih velikih verskih praznika.

"Ako nam i dalje ne bude dozvoljavano da uđemo", služićemo ispred njih, poručio je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track