FBI agent ubio osumnjičenog za eksploziju na bostonskom maratonu
Foto: Rojters

FBI agent ubio osumnjičenog za eksploziju na bostonskom maratonu

Planeta -
Ubijen je Ibrahim Todašev, koji je u Orlandu na Floridi, ispitivan o povezanosti sa osumnjičenima za eksploziju 15. aprila, braćom Tamerlanom i Džoharom Carnajevim

MAJAMI - Jedan FBI agent je tokom ispitivanja ubio jednog od osumnjičenih za povezanost sa eksplozijom na Bostonskom maratonu.

Ubijen je Ibrahim Todašev, koji je u Orlandu na Floridi, ispitivan o povezanosti sa osumnjičenima za eksploziju 15. aprila, braćom Tamerlanom i Džoharom Carnajevim, tokom međunarodnog maratona u Bostonu, kada je život izgubilo troje a ranjeno više od 250 ljudi.

Za organizaciju terorističkog akta, osim poginulog u razmeni vatre sa policijom Čečena Tamerlana Carnajeva (26), optužen je i njegov brat Đohar (19), koji je trenutno u zatvoru. Todašev je, prema izveštajima, napao FBI agenta koji je u njega pucao i ubio ga.

Prijatelj Todaševa, Husen Taramov rekao je tamošnjim medijima da je 27-godišnji Todašev poznanik Tamerlana Carnajeva i da su se obojica bavila borilačkim veštinama. Predstavnik FBI Dejv Kuvertir nije potvrdio identitet ubijenog, niti njegovu povezanost sa eksplozijom u Bostonu.

"Trenutno se bavimo incidentom u vezi sa pucnjavom u koji je umešan specijalni agent FBI", rekao je Kuvertir, dodajući da se očekuje da u roku od 24 sata iz Vašingtona u Orlando stigne nadležni tim Biroa.

"Incident se desio u Orlandu na Floridi. Agent se sreo sa osumnjičenim obavljajući službenu dužnost. Osumnjičeni je mrtav. Nemamo druge detalje u ovom trenutku", rekao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track