ZATVOREN HITROU: Erbas Britiš ervejza prinudno sleteo s motorom u plamenu
Foto: Youtube

Uzbuna na aerodromu

ZATVOREN HITROU: Erbas Britiš ervejza prinudno sleteo s motorom u plamenu

Planeta -
Avion za Oslo prinudno sleteo ubrzo po poletanju zbog kvara na motoru, evakuisano 75 putnika, a biće sprovedena i kontrola goriva

LONDON - Obe piste na londonskom aerodromu Hitrou danas su zatvorene, nakon što je avion "Britiš ervejza" morao prinudno da sleti, izjavila je portparolka aerodroma.

"Obe piste su trenutno zatvorene. Svi putnici i posada su bezbedno evekuisani iz aviona koji se nalazi na severnoj pisti. U incidentu je učestvovao jedan avion", rekla je ona za AFP.

AFP navodi da je avion prinudno sleteo zato što je prilikom poletanja primećeno kako iz njega izbija dim. Neke strane agencije navode da se zbog kvara zapalio motor aviona. Svi putnici i posada su bezbedno evakuisani , nakon incidenta koji se dogodio oko 9 časova po londonskom vremenu, piše BBC.

U saopštenju "Britiš ervejza" je navedeno da je avion za Oslo prinudno sleteo ubrzo nakon poletanja, zbog tehničkog problema. Tom prilikom evakuisano je 75 putnika. Takođe, saopšteno je da će biti sprovedena kontrola goriva.

Džon Koglan je za BBC rekao da je video "crni trag dima" kako izlazi iz motora erbasa A319 kompanije “Britiš ervejz”.

On je dodao da je avion bezbedno sleteo.

Londonska vatrogasna brigada je tvitovala: "Ekipa vatrogasne stanice Hitroa pomaže vatrogasnoj službi aerodroma Hitrou pri gašenju vatre na avionu", i dodaju : "Verujemo da je vatra ugašena".

Južna pista je, u međuvremenu, otvorena za vazdušni saobraćaj, dok je severna do daljnjeg zatvorena. Hitrou je jedan od najprometnijih međunarodnih putničkih aerodroma na svetu.

http://www.youtube.com/watch?v=ZJWyFk9NTW8

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track