Razmena vatre na Golanskoj visoravni
Foto: Tanjug

Razmena vatre na Golanskoj visoravni

Planeta -
Džafari je u pismu upućenom Savetu bezbednosti UN istakao da Sirija koristi svoje pravo na samoodbranu i da će odmah odgovoriti na svako kršenje njegog suvereniteta i teritorijalnog integriteta

VAŠINGTON - Sirijski ambasador u Ujedinjenim nacijama Bašar Džafari izjavio je da je njegova zemlja gađala jednog izraelsko vozilo koje je prešlo granicu razdvajanja na Golanskoj visoravni i uputilo se ka selu u kome se nalaze pobunjenici.

Džafari je u pismu upućenom Savetu bezbednosti UN istakao da Sirija koristi svoje pravo na samoodbranu i da će odmah odgovoriti na svako kršenje njegog suvereniteta i teritorijalnog integriteta. U pismu se izražava nada da će SB UN "sprečiti dalje kršenje Povelje UN o razgraničenju od Izraela".

Izrael je prethodno saopštio da se jedan vojni džip našao na udaru vatre tokom noćnog patroliranja na Golanskoj visoravni, koji je ta zemlja oduzela od Sirije 1967. godine i kasnije anektirala. Od tada Sirija traži da joj se ta teritorija vrati.

Iako Sirija tvrdi da je vozilo uništeno, Izrael je saopštio da je džip prertpeo samo manju štetu i da niko nije povređen.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track