Bin Laden nije ubijen, razneo se bombom
Foto: AP

Samoubilački pojas

Bin Laden nije ubijen, razneo se bombom

Planeta -
Telo vođe Al Kaide je bilo razneseno u male delove, kao kod bombaških samoubilačkih napada, kako se ne bi ostavili tragovi po kojima bi američka vojska mogla da ga identifikuje, naveo je bivši bodigard Bin Ladena

LONDON - Nabel Naem Abdul Fatah, bivši bodigard pokojnog Osame Bin Ladena, tvrdi da prvog čoveka Al Kaide nisu ubili američki vojnici iz specijalne jedinice "Foka", već da se on sam razneo eksplozivom.

Fatah je rekao da je šef Al Kaide aktivirao eksploziv koji mu je bio omotan oko pojasa kada su specijalci ušli u njegovo skrovište, ubili dvojicu čuvara i ranili ga u bedro.

Fatah je ispričao da nije bio prisutan kada su Amerikanci upali u skrovište Bin Ladena, ali da mu je jedan od rođaka bivšeg ispričao šta se dogodilo.

Abdul Fatah ne veruje u priču da je Bin Ladenovo telo bačeno u more nakon smrti i optužuje američkog predsednika Baraka Obamu za iznošenje neistina.

"Bin Ladenovo telo je bilo razneseno u male delove, kao kod bombaških samoubilačkih napada, kako se ne bi ostavili tragovi po kojima bi američka vojska mogla da ga identifikuje", kazao je Fatah.

On tvrdi da se Bin Laden razneo kako bi izbegao hapšenje i tajne "odneo u grob".

Fatah dodaje i da je bivši vođa Al Kaide poslednjih 10 godina na sebi nosio "samoubilački pojas", jer je bio odlučan da se ne preda Amerikancima.

Podsetimo, Osama bin Laden je ubijen 2. maja 2011. godine u pakistanskom gradu Abotabadu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track