PRETNJA SMRĆU: Gradonačelnik Njujorka primio otrovno pismo

Zastrašivanje

PRETNJA SMRĆU: Gradonačelnik Njujorka primio otrovno pismo

Planeta -
Ovo je primer šta će se dogoditi ako pokušaš da mi oduzmeš oružje, navedeno je u pismu u kome se Majkl Blumerg upozorava da odustane od debate o Zakonu o oružju

NJUJORK - Na adresu Majkla Blumerga, gradonačelnika Njujorka, stiglo je pismo u kojemu su otkriveni tragovi otrova ricina. Pismo je sadržalo i pretnju koja ga upozorava "da se ostavi debate o Zakonu o oružju"."Ovo je primer šta će se dogoditi ako pokušaš da mi oduzmeš oružje", navedeno je u pismu.Pismo sa sličnim, otrovnim sadržajem, upućeno je i direktoru koalicije "Gradonačelnici protiv ilegalnog oružja".Preliminarni testovi uzoraka su otkrili da su oba pisma sadržala smrtonosni otrov "ricin".

Blumerg je ovim povodom rekao da nije zastrašen i da ga ništa neće sprečiti u nameri da povede debatu o Zakonu o oružju.

"Ove godine će 12.000 ljudi biti ubijeno pištoljem, a 19.000 njih će tim oružjem izvršiti samoubistvo. Mi nećemo prestati da ulažemo napore kako bi smo to sprečili", naveo je Blumerg. Ranije su pismo sa istim sadržajem primili i predsednik Obama, pojedini senatori, sudije i drugi zvaničnici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja