KRALJ STEROIDA: Slovenac listi najtraženijih dilera droge

Skriva se u deželi

KRALJ STEROIDA: Slovenac listi najtraženijih dilera droge

Planeta -
Državno tužilaštvo u američkoj saveznoj državi Masačusets sumnjiči Karnera kao šefa međunarodne organizacije koja se bavi ilegalnom prodajom anaboličkih steroida putem interneta

LJUBLJANA- Američko pravosuđe je na listu najtraženijih međunarodnih preprodavaca droge stavilo i Slovenca Mihaela Karnera, nazvanog "kralj steroida".

Za njega se sumnja da je prodajom anaboličkih steroida u zadnjih desetak godina zaradio 50 miliona dolara, objavili su danas slovenački mediji.

Karner se našao u društvu s organizacijama i pojedinicima iz latinske Amerike i Avganistana na spisku organizacija i pojedinaca protiv kojih su uvedene stroge sankcije i određena konfiskacija imovine.

Državno tužilaštvo u američkoj saveznoj državi Masačusets sumnjiči Karnera kao šefa međunarodne organizacije koja se bavi ilegalnom prodajom anaboličkih steroida putem interneta, prenosi ljubljansko "Delo".

Za to, kao i za pranje novca dobijenog iz tih poslova preti mu kazna od više desetina godina zatvora ako bi bio izručen SAD-u.

Karner je zbog akcije američkog pravosuđa pre godinu dana zajedno sa suprugom Alenkom već jednom bio uhapšen u Austriji i neko vreme proveo u pritvoru u Klagenfurtu, ali je pušten uz visoku kauciju.

Od tada se nalazi u Sloveniji koja sa SAD nema ugovor o izručenju svojih državljana. Mogućnost izručenja odbijaju i njegovi advokati koji ističu da prodaja steroida po slovenačkim zakonima sve do 2008. nije bila kazneno delo, navode slovenački mediji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja