ODBROJAVANJE DO SUDNJEG DANA: Presušuju Eufrat i Tigar?!

ODBROJAVANJE DO SUDNJEG DANA: Presušuju Eufrat i Tigar?!

Planeta -
Muslimani veruju da je jedan od malih predznaka Sudnjeg dana upravo presušivanje Eufrata, a nešto slično se govori i u drugim religijama

SAD - Na svetlo dana ponovo su izašli delovi teksta koji je američki "Njujork Tajms" objavio početkom godine o rezultatima istraživanja koje su sproveli NASA i Univerzitet Irvin u Kaliforniji o rečnim sistemima na Srednjem istoku

“Naučnici su tokom sedmogodišnjeg istraživanja otkrili da su delovi Turske, Sirije, Iraka i Irana izgubili oko 144 kubnih kilometara sveže vode”, zaključak je ovog obimnog istraživanja u kome se još dodaje da je većina gubitaka, nekih 60 odsto,nastala zbog crpljenja vode iz podzemnih rezervoara.

Nameće se pitanje zbog čega je ovaj tekst ponovo pobudio interes javnosti. Naime, reč je o tome da muslimani veruju da je jedan od malih predznaka Sudnjeg dana upravo presušivanje Eufrata, a nešto slično se govori i u drugim religijama.

Na zvaničnoj stranici Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini citiraju poznate zbirke hadisa El-Buharija i Muslima:"Od predznaka Sudnjeg dana jeste kako navodi Ebu Hurejre r.a., da je Alahov Poslanik s.a.v.s., rekao: “Neće nastupiti Sudnji dan sve dok se reka Eufrat ne povuče i za sobom ostavi brdo zlata zbog koga će se ljudi boriti. Od svake stotine biće ubijeno devedeset i devet ljudi, a svaki će čovek tada govoriti: `Da mi je da budem onaj koji će ostati živ`”.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track