ZVERI: Talibani odsekli glave dvojici dečaka

ZVERI: Talibani odsekli glave dvojici dečaka

Planeta -
Funkcioner u oblasti Zari, Džamal Aga je rekao da su dečake Kana i Hamedulaha, koji su sakupljali otpatke hrane, talibani zaustavili na putu kući i odsekli im glavu

KANDAHAR - Talibanski borci ubili su dvojicu dečaka starih 10 i 16 godina i odsekli im glave, kao upozorenje seljacima da ne sarađuju s avganistanskom vladom, rekli su lokalni zvaničnici.

Funkcioner u oblasti Zari, Džamal Aga je rekao da su dečake Kana i Hamedulaha, koji su sakupljali otpatke hrane, talibani zaustavili na putu kući i odsekli im glavu.

"Obojica su bili nevina deca i nemaju nikakve veze niti s vladom niti strancima", rekao je on.

Ekstremisti su, podseća britanska agencija, nekolicini desetina ljudi odsekli glavu u protekle dve godine, optužujući ih da pomažu vladu i njihove strane saveznike koje predvode SAD. Predstavnik talibana Kari Jusuf Ahmadi, rekao je da njegova grupa nema nikakve veze s ubistvom dvojice dečaka.

Predstavnik vlade Kandahara Džavid Fejzal kazao je da se incident dogodio u nedelju a da su napadači tela i glave dece ostavili u selu. Kandahar je utočište talibana i jedna od najnemirnijih avganistanskih provincija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track