JOVO GROBAR NA SUDU: Pokopao mrtvaca na državni praznik!
Foto: Printskrin

Nečuveno

JOVO GROBAR NA SUDU: Pokopao mrtvaca na državni praznik!

Planeta -
Putujem po Evropi i nigde nisam video ograničenje rada pogrebnim uslugama. Zato bih voleo da mi neko kaže kako da putem interneta stupim u vezu s Bogom da mi kaže kada će neko umreti i da ne umire na praznik, kaže Jovo Stanković

NOVI GRAD- Jovo Stanković (57) iz Novog Grada, koji je sugrađanima kao vlasnik Pogrebnog preduzeća "Usluga" poznatiji kao Jovo grobar, saslušan je u Osnovnom sudu u ovom gradu jer je 21. novembra prošle godine radio i to na neradan dan Dejtonskog sporazuma.Jovo tvrdi da je "ceo slučaj zakuvala viša sila" i da nije imao izbora, jer je upravo na taj dan trebalo da sahrani majku njegovog dobrog prijatelja i isporuči pogrebnu opremu u Jasenice."Putujem po Evropi i nigde nisam video ograničenje rada pogrebnim uslugama. Zato bih voleo da mi neko kaže kako da putem interneta stupim u vezu s Bogom da mi kaže kada će neko umreti i da ne umire na praznik", kaže Jovo i tvrdi da su mu "prišili i to da je na komunalnog policajca nasrnuo drvenim krstom".Stanković kaže da sve svoje obaveze uredno plaća i da nikome ni pfeninga nije dužan."Ja sam poslovan i totalno apolitičan čovek. Urotili su se protiv mene", kaže Jovo.On tvrdi da je, kada je sa sahrane došao u radnju, inspektorki i komunalnom policajcu samo rekao da napuste radnju.

"Nisam nikoga udario krstom, mada je moja mama, kada sam bio mali, uvek govorila da se krstom đavoli izgone. I da sam to uradio, morao sam đavola krstom isterati, jer su to đavoli", kaže Jovo, koji se na sudu sam branio.

Izjavu je dao i Mirko Novaković, komunalni policajac iz Novog Grada. Tog 21. novembra zajedno s tržišnim inspektorom kontrolisao je radno vreme. Kazao je da je Jovo radio duže od onoga što mu je dozvoljeno posebnom odlukom, "pa je njegovoj radnici sugerisao da zatvori radnju".

"Kada sam već bio pri kraju zapisnika, došao je i vlasnik. Vikao je: "Marš napolje", psovao nam majku. Potom je uzeo drveni krst sa sanduka i krenuo prema meni. Nastalo je guranje, dok sam pakovao svoje stvari. Na izlazu me blago gurnuo, ali nije udario krstom. Ne znam otkud sada ta priča", kazao je Novaković, dodajući da je reč o prekršajnim prijavama protiv Stankovića za nepoštovanje radnog vremena i ometanje službenog lica u radu.

Epilog sudske priče koja je zbog Jovinih zanimljivih izjava mnoge nasmejala i postala top-tema u Novom Gradu, biće poznat 17. juna.

http://www.youtube.com/watch?v=ZAVSzLSyVsw

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track