Pariz: Više od 10.000 učesnika na Večeri u belom
Foto: Rojters

Pariz: Više od 10.000 učesnika na Večeri u belom

Planeta -
Spektakularni događaj, na kojem ljudi, prema strogo utvrđenim pravilima, moraju da dođu obučeni u belo, odigrao se ispred piramide u Luvru i pored fontana Trokadera, preko puta Ajfelove kule

Više od 10.000 ljudi učestvovalo je sinoć u Parizu na "Večeri u belom" (Diner en Blanc) mondenskoj manifestaciji koja se unazad 25 godina organizuje bez dozvole, ali uz blagonaklonost vlasti, na lokaciji koja se drži u tajnosti do poslednje minute.

Ove godine, spektakularni događaj, na kojem ljudi, prema strogo utvrđenim pravilima, moraju da dođu obučeni u belo, odigrao se ispred piramide u Luvru i pored fontana Trokadera, preko puta Ajfelove kule.

Učesnici su došli gradskim prevozom kako ne bi stvorili gužvu u saobraćaju, i sa sobom doneli stolove i stolice na rasklapanje, bele stonjake, svećnjake, fina jela i šampanjac.

"Sve mora da bude elegantno i šarmantno", rekao je jedan od gostiju. "Večera u belom" se uvek završava tačno u ponoć, a učesnici su dužni da sve pokupe za sobom i prostor ostave netaknut.

Ova konceptualna manifestacija, koju je 1988. godine osmislila grupa francuskih hedonista, u međuvremenu je "izvezena" u blizu 40 zemalja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track