PRE PENTAGONA: Koza Nostra testirala bespilotne letelice!

Ulagali u razvoj

PRE PENTAGONA: Koza Nostra testirala bespilotne letelice!

Planeta -
Gravijano mi je naredio da kupim letelicu na daljinsko upravljanje. Objasnio je da su ih drugi već kupili i zato moramo probati pretvoriti ih u leteće bombe, tako što će mo na njih pričvrstiti eksploziv, izjavio je Spatuca

RIM – Italijanska mafijaška organizacija “ Koza Nostra” testirala je bespilotne letelice naoružane bombama za napad na birane ciljeve još ranih 1990-tih godina prošlog veka, daleko pre Pentagona i CIA koje ih sada koriste za napad na birane ciljeve u Avganistanu, Pakistanu i Iraku, otkrio je na suđenju članovima ove grupe mafijaški pokajnik Gaspare Spatuca.

Svedok saradnik Spatuca je otkrio, da je od jednog od braće Gravijano, jedan od šefova mafije iz Parlema sredinom 1990-tih dobio zadatak da kupi i testira bespilotnu letelicu koja će biti sposobna da nosi eksplozivne naprave.

“Gravijano mi je naredio da kupim letelicu na daljinsko upravljanje. Objasnio je da su ih drugi već kupili i zato moramo probati pretvoriti ih u leteće bombe, tako što će mo na njih pričvrstiti eksploziv, izjavio je Spatuca i dodao da ga je kupovina ovakve letelice koštala više od million lira ( oko 500 evra) sa kojim je obavljeno nekoliko testova, među kojima je upravljanje letelicom tokom leta i usmeravanje letelice neposredno na sam cilj zajedno sa malom količinom eksploziva.

Međutim ostalo je nejasno, da li je Koza Nostra malu bespilotnu letelicu koju je pretvorila u leteću bombu, upotrebila za neko od ubistava, ali svakako svedočenje pokajnika Spatucija otkriva da je mafija probala stvoriti sofisticirane načine za napad na svoje mete.Spatuca je rekao u svom svedočenju da mu je uspelo pričvrstiti eksploziv na letelicu, ali on nema podatka, da su mafijaške porodice upotrebile bespilotnu letelicu za napad na svoje mete i atentate.

Uprkos testiranjem daljinski vođenih letelica, Koza Nostra je više koristila tradicionalne metode likvidacije među kojima su najpoznatije ubistvo italijanskog tužioca Đovanija Falkonea koji se specijalizovao za istragu mafijaških zločina zajedno sa prijateljem Paolom Borselinom. Oba su ubijena u atentatima koje je izvela mafija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track