ŠOKANTNO: Vilijam i Kejt dobiće Indijca!
Foto: Rojter

Britanski princ preko majke ima indijske gene

ŠOKANTNO: Vilijam i Kejt dobiće Indijca!

Planeta -
Daleka baba princeze Dajane bila je iz bivše britanske kolonije, tako da će i budući naslednik starijeg sina Ledi Di imati indijske krvi

LONDON - Prvi pretendent na britanski tron sa indijskom krvlju.Britanski princ Vilijam i njegova supruga Kejt Midlton, koja treba da se porodi za manje od mesec dana, dobiće Indijca. Ustanovljeno je da Vilijam preko majke Dajane ima indijske gene, te će se oni preneti i na njegovog potomka.Istraživači sa univerziteta u Edinburgu, u Škotskoj, tvrdili su da je DNK unuka kraljice Elizabete Druge povezan sa DNK Elize Kevark, žene koja je bila polu-Indijka. To je potvrđeno analizom Vilijamove pljuvačke.Ljubav u BombajuNaime, pre 204 godine Dajanin daleki deda, Škot Teodor Forbs, koji je radio za trgovačku kompaniju „Forbs end ko“, otputovao je u Indiju i u Bombaju upoznao Elizu, polu-Indijku. Zaljubio se u nju i oženio njome 1812. Kasnije te godine dobili su ćerku Ketrin, poznatiju kao Kiti. Njihov sin Aleksandar rođen je dve godine kasnije, nakon toga i Frejzer, koji je umro sa šest meseci. Princeza Dajana direktan je potomak Ketrin.Takođe, postoje zapisi da Teodor u Indiji nije smeo da živi sa svojom suprugom jer je bila druge boje kože, te su bili razdvojeni. Ćerku Ketrin, kad je imala šest godina, poslao je za Englesku, u porodičnu kuću Forbsovih, a dve godine kasnije i sam je krenuo u domovinu, ali tokom putovanja je umro.Ime po babiInteresantno je to što je Dajanin brat Erl Spenser, generacijama kasnije, svojim ćerkama dao je imena Kiti i Eliza. Iako se doskoro verovalo da je daleka baba princeze Dajane bila Jermenka, genetičar univerziteta u Edinburgu Džim Vilson kaže da su indijski koreni princa Vilijama apsolutno nesporni. To znači da će princ Vilijam, kad nasledi tron, biti prvi britanski kralj sa indijskom krvlju. Analitičari kažu da će mu to doneti mnogo popularnosti u bivšoj britanskoj koloniji.

Kejt kupuje plavu odećuBritanski mediji pišu da će Vilijam i Kejt dobiti sina, iako kraljevski par to krije od javnosti. Tamošnji tabloidi tvrde da je Vilijamov brat, princ Hari, toliko oduševljen što će dobiti bratanca da među prijateljima nije uspeo da sakrije kojeg će pola biti dete. Takođe, Kejt Midlton viđena je u prodavnici dečje opreme kako bira plavu odeću za bebe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track