Bosanac smislio elektronskog premijera

Bosanac smislio elektronskog premijera

Planeta -
Najveća šansa 21. veka je da se formira elektronska vlada bez korumpiranih političara koji su to svoje zlo dokazali kroz vekove i milenijume kaže Saidin Salkić

BIH - Umetnik, pisac, slikar, reditelj, muzičar Saidin Salkić je kreator ideje elektronskog premijera, ministara i poslanika, za koji veruje da je idealno rešenje za haos koji postoji danas u svetu.On to naziva ''neodemokratskom Elektronskom vladom''.

''Elektronski premijer je samo skup glasova ljudi. Po prvi put u istoriji čovek dobija svoj glas. Dakle, dehumanizovana vlada bila bi bez Hitlera, Staljina i drugih koji su činili zlo u istoriji. To je vlada 21. veka ", rekao je Salkić objasnivši ideju elektronske uprave.

Salkić je istakao da u Irskoj postoji prva ''interaktivna lektura o elektronskoj vladi'', kao i članak koji se zove „Anatomija tuge“.

"Najveća šansa 21. veka je da se formira elektronska vlada bez korumpiranih političara koji su to svoje zlo dokazali kroz vekove i milenijume. To je sistem u kom bi svako bio obavezan da glasa možda dva ili tri puta u mesečno. Uspostavio bi se sistem i glasanja i funkcionisanja te vlade, koji je vrlo lako uspostaviti“, objasnio je Salkić.

Prema njegovim rečima, najvažniji u je koncept koji je zapravo oslobađa svet od korupcije i svega ovoga čemu smo danas svedoci.

Salkić se prisetio i toga kako je došlo do toga da se radi na oživljavanju jedne ovakve ideje. Kaže da se to dogodilo nakon što je jedan čovek pročitao njegov esej "Elektronska vlada“. Sada rade interaktivno predavanje na tu temu.

"Ponavljam, mislim da je to šansa 21. veka. Imamo tehnologiju koju konačno možemo koristiti, a ne da na osnovu nje koriste nas“, objasnio je Salkić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track