PANIKA: Banjalučanku ujela zmija sklupčana u cipeli
Foto: Glas Srpske

NAJEZDA

PANIKA: Banjalučanku ujela zmija sklupčana u cipeli

Planeta -
Opsedaju kućne pragove i kriju se u automobilima

BANJALUKA - U samom centru Banjaluke, u ulici Meše Selimovića 55, građani su juče ubili zmiju, za koju sumnjaju da je smuk, dok se u naselju Česma zmija uvukla u automobil.

Iako se sa dolaskom vrućina u Banjaluci desila prava najezda zmija, u “Eko-belu”, jedinom preduzeću specijalizovanom za njihovo uklanjanje, za izlazak na teren traže između 50 i 100 KM, ukoliko im grad nije naložio da izađu na teren.

Ovo su juče rekli i građanima koji su zatražili njihovu pomoć, jer su zatekli zmiju na ulaznim vratima zgrade u kojoj rade, u samom centru grada.

- Svi građani koji imaju probleme sa zmijama moraju prvo da se obrate Centru za obaveštavanje i javljanje i onda oni odluče da li ćemo intervenisati ili ne - rekao je direktor “Eko-bela” Vladimir Šušnjar.

On je dodao da preduzeće ima ugovor sa gradom i ako oni odobre da uklone zmiju, u tom slučaju uslugu ne naplaćuju.

Stanovnici koju su juče ubili zmiju u ulici Meše Selimovića kazali su da je bila dugačka više od metar, a zatekli su je na samom ulazu u zgradu.

Kad je osetila opasnost od zaposlenih, koji su pokušali da uđu u zgradu u kojoj rade, preplašila se, sklupčala i počela da preti glavom.

- Morali smo da je ubijemo, jer ovom ulicom prolazi dosta ljudi. Nismo smeli da je pustimo da ode, pa da ne znamo gde se zavukla - rekao je jedan od očevidaca, koji nije želeo da mu objavimo ime.

On je dodao da su žene koje rade sa njima bile veoma uplašene, jer je zmija bila prilično duga, palacala je jezikom i mahala repom.

U preduzeću “Eko-bel” rekli su da su juče intervenisali i u naselju Česma, gde se zmija ljudima uvukla u automobil.

Iz nadležnih službi upozoravaju građane da budu oprezni, a broj na koji mogu da prijave gmizavce je 121 ili Odseku za Civilnu zaštitu. Poslednjih dana na području grada desila su se tri ujeda zmije.

Na Starčevici je dečaka zmija ujela u visokoj travi, kada je otišao po loptu, koja se otkotrljala, a u Rekavicama je ujela ženu kada je izašla iz cipele, koju je htela da obuje.Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović rekao je da se javne površine u gradu redovno održavaju, po planu, a ostale površine su dužni da održavaju vlasnici parcela.- Kada završimo naš ciklus košenja, ukoliko komunalna policija i inspekcijski organi ne mogu da pronađu vlasnika parcele i nalože mu određene mere, možemo naknadno da damo nalog koji smo davali u naselju Starčevica, ali to komplikuje stvari - rekao je Gavranović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track