Niko neće u čobane ni za 330 evra

Lezilebovići

Niko neće u čobane ni za 330 evra

Planeta -
Poslodavac Stjepan Živković ne traži nikakve posebne uslove osim da kandidati imaju osećaj za ovce

ŽUPANJA - Stjepan Živković iz Županje u Hrvatskoj, objavio je na stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ) oglas kojim traži čobanina uz uslov da imaju osnovnu školu.

Iako je u županjskom kraju prijavljena 291 osoba bez završene osnovne škole ili sa njom koja traži posao, u tri dana niko se nije javio za posao koji nije previše ni zahtevan ni težak.

"Konkurs smo objavili 17. juna i otvoren je do 24, ali do sada, a danas je treći dan, niko nije nazvao ni da bi se raspitao o uslovima. Imam 400 ovaca i o njima se brinuo otac, ali sam odlučio da zaposlim jednog čobanina koji bi tokom zime bio sa ovcama u štali, a kada je povoljno vreme, izvodio ih na pašnjak koji je od ovčare udaljen 500 metara. U ovčari je dva do tri sata posla – hranjenje, pojenje i čišćenje ujutro i po podne.

Radno vreme nije duže od osam sati na dan, plata je 2.500 kuna (oko 330 evra). Jedino što možda nekom može da zamseta jeste što su ovčara i pašnjak u Štitaru, koji je nekoliko kilometara udaljen od Županje, kazao je Stjepan dodavši kako bi zaposlio čobanina na neodređeno vreme i ne traži nikakve posebne uslove osim da imaju osećaj za ovce.

Živković je uredan poslodavac i ispunjava sve svoje obaveze.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track