Pakistan: 9 turista i vodič ubijeni u hotelu
Foto: Rojters

Pakistan: 9 turista i vodič ubijeni u hotelu

Planeta -
U udaljenoj planinskoj oblasti Gilgit-Baltistan, na granici Kine i Kašmira, poginulo je pet Ukrajinaca, troje Kineza i jedan ruski državljanin

PEŠAVAR - Naoružani napadači ubili su danas devet stranih turista i njihovog vodiča Pakistanca u jednom hotelu na severu Pakistana, izjavili su policijski zvaničnici. Odgovornost za napad preuzeo je Pokret pakistanskih talibana.

U udaljenoj planinskoj oblasti na granici Kine i Kašmira, poginulo je pet Ukrajinaca, troje Kineza i jedan ruski državljanin.

Portparol talibana Ehsanulah Ehsan je u telefonskoj izjavi za agenciju Frans pres rekao da su noćašnje ubistvo izvršili pripadnici frakcije Džunod ul Hifa, u znak osvete za smrt uticajnog predstavnika talibana Valija ur-Rehmana."Nepoznati ljudi ušli su prošle noći u hotel gde su boravili strani turisti i otvorili vatru“, rekao je predstavnik oblasne policije Gilgit-Baltistan, Ali Šer.Posle pucnjave, napadači su pobegli. Rojters navodi da je ovo prvi put da su turisti napadnuti u Gilgit-Baltistanu, provinciji poznatoj po prirodnim lepotama, a da je snegom pokrivena planina Nanga Parbat popularna destinacija za planinare avanturiste.Oblast se smatra jednom od bezbednijih u Pakistanu, ali se proteklih godina desio niz napada militanata na pripadnike šitske manjine, dodaje agencija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track