Rusija: Rijad naoružava teroriste u Siriji
Foto: Reuters

Žestok odgovor

Rusija: Rijad naoružava teroriste u Siriji

Planeta -
Reakcija Moskve usledila je posle optužbi saudijskog ministra spoljnih poslova da je Rusija odgovorna za masovne pogibije u Siriji

MOSKVA - Rusija je optužila Saudijsku Arabiju i neke druge zalivske zemlje da finansiraju "međunarodne teroriste i ekstremiste" u sirijskom konfliktu. Ovakva reakcija Moskve usledila je posle optužbi saudijskog ministra spoljnih poslova, princa Sauda Faisala, da je Rusija odgovorna za masovne pogibije u Siriji jer vojno podržava režim u Damasku.

"Naravno da nećemo nikome da se pravdamo. Naš stav o Siriji je dobro poznat", navodi se u saopštenju ruskog ministarstva spoljnih poslova. U saopštenju se ističe da "istovremeno, više glavnih gradova, uključujući i Rijad, se ne stid što koriste sve vrste metoda i kontakata, među kojima i finansiranje i naoružavanje međunarodnih terorista i ekstremista", prenela je agencija AFP.

Rusko ministarstvo je navelo da "takve akcije zaista moraju biti zaustavljene". Sirijski ministar informisanja Omran al-Zubi optužio je pre dva dana Saudijsku Arabiju da je odgovorna za sukobe u Siriji i da Rijad pomaže teroriste.Zubi je rekao da Saudijska Arabija snabdeva oružjem i novcem "teroriste", što je termin koji sirijska vlada koristi za pobunjenike koji žele da svrgnu predsednika Bašara Asada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track