Obama: Američki narod se moli za Mandelu

Obama: Američki narod se moli za Mandelu

Planeta -
Američki predsednik je danas na putu u Južnoafričku republiku pohvalio najpoznatijeg svetskog borca protiv aparthejda Nelsona Mandelu, koji se nalazi u bolnici u Pretoriji

PRETORIJA- Američki predsednik Barak Obama je danas na putu u Južnoafričku republiku pohvalio najpoznatijeg svetskog borca protiv aparthejda Nelsona Mandelu, koji se nalazi u bolnici u Pretoriji, ali je pokušao da ublaži očekivanja da će se susresti sa njim.

"Nije mi potrebna prilika za fotografisanje sa njim. Poslednje što želim je da smetam u vreme kad je Mandelina porodica zabrinuta za njegovo zdravstveno stanje", rekao je Obama na odlasku iz Senegala, prve stanice na svojoj afričkoj turneji.

Mandela (94), prvi crni predsednik Južnoafričke republike, nalazi se u bolnici i u kritičnom je stanju.

"Mislim da glavna poruka koju želimo da poručimo tokom ove posete ne mora da bude isporučena direktno njemu, nego njegovoj porodici, a reč je o poruci duboke zahvalnosti na njegovom vođstvu sve ove godine. Takođe želimo da poručimo da američki narod misli i moli se za njega, njegovu porodicu i njegovu zemlju", istakao je američki predsednik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track