PROTESTI U SARAJEVU: Jajima zasuli Vladu BiH!
Foto: Youtube

PROTESTI U SARAJEVU: Jajima zasuli Vladu BiH!

Planeta -
Aktivisti kojih, prema policijskim procenama oko dve hiljade, uzvikuju “lopovi”, “otkaz” i “revolucija”

SARAJEVO - Učesnici protesta u organizaciji neformalne grupe “JMBG za sve” ispred zgrade državnih organa u Sarajevu blokirali su saobraćaj nezadovoljni stanjem u državi, ali i činjenicom da im se nije pridružio broj ljudi koji su očekivali.

Aktivisti kojih, prema policijskim procenama oko dve hiljade, uzvikuju “lopovi”, “otkaz” i “revolucija”.

Protest u Sarajevu je organizovan jer parlament BiH nije do kraja juna usvojio novi zakon o jedinstvenom matičnom broju kako je to zatraženo nakon sličnog okupljanja 6. juna. Učesnicima protesta se do sada niko nije obratio od zvaničnika. Građani su molitvom i minutom ćutanja odali počast preminuloj bebi Berini Hamidović.Njima su se pridružili i članovi Udruženja poljoprivrednika koji su nezadovoljni radom Vlade Federacije BiH prethodno na zgadu te institucije bacili 300 jaja.

Jedna policajka koja je bila na redovnom zadatku je pokušala bezuspešno da poljoprivrednicima otrgne kesu s jajima.

"Ja sam poljoprivredni proizvođač iz BiH. Ovu akciju smo najavili kada su se ove bahate i neodgovorne vlasti odlučile na šutnju prema poljoprivrednicima, koja traje već mesecima. Gospoda je sebi isplatila plate za peti mesec, a mi smo pred bankrotom", rekao je predsednik Udruženja poljoprivrednika Miro Pejić.

On je istakao da poljoprivrednici nemaju novca da prehrane svoje porodice.

"Više nećemo organizovati masovne proteste jer su nas vlastodršci uništili do te mere da ne možemo da se organizujemo ni da platimo korpu jaja, već moramo da ih sakupljano između sebe, a kamoli da plaćamo autobuse i organizujemo masovna okupljanja.Mi smo spremni da razgovaramo s njima, ali dijaloga nema dok nam ne isplate novac barem za prošlu godinu", rekao je Pejić.

http://www.youtube.com/watch?v=q6yds89-_y0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track