OPREČNE INFORMACIJE: Snouden zatražio azil u Rusiji

OPREČNE INFORMACIJE: Snouden zatražio azil u Rusiji

Planeta -
Bivši operativac CIA Edvard Snouden podneo je zahtev za politički azil u Rusiji, saopštio je ruski imigracioni izvor blizak tom slučaju. S druge strane pojedini ruski mediji tvrde da ova informacija nije tačna

MOSKVA - Bivši operativac CIA Edvard Snouden podneo je zahtev za politički azil u Rusiji, saopštio je ruski imigracioni izvor blizak tom slučaju.

Pomenuti pripadnik imigracionih vlasti je rekao je da je jedan od aktivista Vikiliksa koji prati Snoudena, u nedelju uveče predao njegov zahtev ruskom konzulatu u tranzitnoj zoni na moskovskom aerodromu Šeremetjevo.

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je ranije danas, povodom apela SAD da Moskva izruči Snoudena, da njegova zemlja nikada nikoga nije isporučila i dodao da bi bivši službenik CIA Edvard Snouden mogao da ostane u Moskvi ako prestane da objavljuje ono što je doznao.

Ipak s druge strane kako prenose pojedini ruski mediji ova informacija nije tačna, i citiraju Rusku Federalnu službu za migracije da Snouden nije podneo zahtev za azil.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja