Predsednik Egipta Morsi: Životom ću braniti legitimitet

Ne dostupa

Predsednik Egipta Morsi: Životom ću braniti legitimitet

Planeta -
"Nema zamene za legitimitet", proručio je Morsi, koji odbacio ultimatum vojske da kriza u državi treba da bude rešena do srede, u jeku nasilnih protesta širom Kaira

KAIRO - Egipatski predsednik Mohamed Morsi izjavio je da neće podneti ostavku i da će životom braniti svoj "ustavni legitimitet".

U obraćanju građanima, koje je uživo prenosila državna televizija, Morsi je optužio ljude lojalne njegovom prethodniku Hosniju Mubaraku da stoje iza protesta za rušenje sadašnje vlasti, preneo je AP.

"Nema zamene za legitimitet", proručio je Morsi, koji odbacio ultimatum vojske da kriza u državi treba da bude rešena do srede, u jeku nasilnih protesta širom Kaira.

Situacija u Egiptu je zaoštrena posle masovnog protesta 30. juna, na dan kada je godinu dana ranije Morsi preuzeo dužnost, na kojima se traži Morsijeva ostavka.

Protesti su nastavljeni i danas, u kojima je sedam osoba izgubilo život.

Komanda Oružanih snaga u ponedeljak je dala 48 sati političarima za postizanje konsenzusa i ispunjavanja zahteva naroda.

Egipatska vojska je najavila da će, u protivnom, proglasiti plan akcija za izlazak zemlje iz krize, koji će se sprovoditi pod njenom kontrolom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track