GDE SI KOMŠO: Novak smenio ministra Republike Srpske

Najbolji teniser sveta sasvim slučajno otkrio aferu

GDE SI KOMŠO: Novak smenio ministra Republike Srpske

Planeta -
Srpski as otkrio da bivši šef zdravstva Ranko Škrbić ima kuću u Monte Karlu, a njegov kum Dodik ga smenio i poslao za ambasadora u Beograd kako se ne bi saznalo odakle mu pare

BANJALUKA - Nagrađen za lopovluk.Ministar zdravlja Republike Srpske Ranko Škrbić smenjen je prilikom nedavne rekonstrukcije vlade, a za to je najzaslužniji srpski teniser Novak Đoković, pišu bosanski mediji. Prema navodima tamošnjih glasila, najbolji svetski teniser slučajno je otkrio javnosti da ministar ima kuću u Monte Karlu, pa da se ne bi postavljala pitanja odakle mu pare za to, predsednik RS Milorad Dodik, inače Škrbićev kum, smenio ga je i poslao u Beograd kao ambasadora Bosne i Hercegovine u Srbiji, dok opozicija misli da mu je zbog lošeg rada trebalo pisati krivičnu prijavu.Svi su bili zbunjeniNaime, javnost u BiH bila je zapanjena kad je iz vlade u martu „izleteo“ jedan od najbližih Dodikovih ljudi. Misteriju je, međutim, razrešio portal mojevijesti.ba, koji navodi da je za sve zapravo kriv teniski as. Đokovića je krajem 2011. pri poseti Banjaluci dočekala politička elita Republike Srpske, uključujući i tadašnjeg ministra zdravlja. Najbolji teniser sveta Škrbića je prilikom rukovanja upitao: „Gdje si, komšo?“Kako bosanski mediji navode, u prvom trenutku prisutni nisu znali kako su to Đoković i Škrbić komšije, međutim, ubrzo je procurilo da ministar zdravlja poseduje stan u Monte Karlu, gde proslavljeni srpski sportista ima prijavljeno boravište. Da bi sprečio veći skandal i propitivanje odakle Škrbiću novac za stan u jednom od najskupljih gradova na svetu, Dodik je smenio svog ministra zdravlja i poslao ga u Beograd, gde čeka da postane novi ambasador BiH u Srbiji.Haos u zdravstvuPrema navodima opozicije, Škrbić je imao najgori rezultat u radu. Revizori su u njegovom resoru otkrili kršenje zakona i ogromne zloupotrebe u trošenju novca. Takođe, mediji navode da u zdravstvu nijedan vitalan projekat nije završen, da bolnicama fale osnovne stvari, kao i da je kompletno zdravstvo urušeno. Stoga protivnici Škrbića smatraju da bi on trebalo krivično da odgovara, a ne da za loš rad bude nagrađen ambasadorskim mestom.

Kumovi...  Milorad Dodi i kRanko Škrbić
Kumovi... Milorad Dodi i kRanko Škrbić

Čeka Nikolićevu dozvoluZa postavljenje na nove dužnosti Škrbić čeka potvrdu srpskog predsednika Tomislava Nikolića, a „zeleno svetlo“ već je dobio od Ministarstva spoljnjih poslova Srbije. Ministar Ivan Mrkić potvrdio je za bosanske medije da je procedura u toku.- Ministarstvo spoljnjih poslova Srbije dalo je preporuku predsedniku da dozvoli imenovanje Škrbića. Pitanje je dana kad će predsednik usvojiti preporuku i dati agreman - izjavio je Mrkić za ATV.Škrbić je kratko izjavio novinarima da će ispoštovati proceduru, a istakao je i da prvo sledi obuka za posao ambasadora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track