Najnovije vesti

SARAJEVO: 27 metara ispod deponije pronađena masovna grobnica Srba!

SARAJEVO: 27 metara ispod deponije pronađena masovna grobnica Srba!

Planeta
00:00h
Na gradskoj deponiji u Sarajevu pronađene su ljudske kosti, za koje se pretpostavlja da su posmrtni ostaci ubijenih Srba tokom rata u tom gradu

SARAJEVO - Na gradskoj deponiji u Sarajevu pronađene su ljudske kosti, za koje se pretpostavlja da su posmrtni ostaci ubijenih Srba tokom rata u tom gradu.

Upućeni, kako se navodi, veruju da su ovde sahranjivani ubijeni građani Sarajeva srpske nacionalnosti koje je rat zatekao u gradu na Miljacki. Sarajevska gradska deponija grobnica je na desetine Srba ubijenih u Pofalićima, Buća Potoku, Velešićima, Alipašinu i drugim sarajevskim naseljima.

Reč je o Srbima iz Sarajeva za čijim posmrtnim ostacima porodice uzaludno tragaju već dve decenije posle rata.Napominje se da je nerazjašnjeno pitanje ko je naredio ubistvo Srba i skrivanje zločina.Gradskom deponijom u ratu, kao i danas u miru, gazduju vlasti u Sarajevu. Na osnovu operativnih saznanja MUP RS i Kancelarije Instituta za nestale u Istočnom Sarajevu vršeno je probno kopanje i potvrdilo se da se na toj lokaciji nalazi masovna grobnica u koju su sahranjivani, ali i sa drugih lokacija prenošeni posmrtni ostatci ubijenih Srba.

“Danas je nakon tona i tona kubika i smeća, došlo do potvrde da je informacija bila tačna i pronašli smo ljudske kosti na dubini od 27 metara. Operativne informacije su da na toj lokaciji treba očekivati nekoliko desetina žrtava i mislimo da je to i primarna i sekundarna grobnica", rekao je predsedavajući Kolegijuma direktora Institua za traženje nestalih lica u BiH.

Prema njegovim rečima to je duži vremenski period bilo mesto gde su, da ne kažem sahranjivani, nego sakrivani tragovi zločina nad srpskim stanovništvom u Sarajevu.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...