Srušio se Boing 777 u San Francisku, dvoje poginulo

Nesreća

Srušio se Boing 777 u San Francisku, dvoje poginulo

Planeta -
Brojni očevici navode da se avion približio pisti pod neobičnim uglom, a zatim se čuo snažni udar

SAN FRANCISKO- Avion kompanije Ejžiana Erlajns "Boing 777" srušio se danas prilikom sletanja na aerodrom u San Francisku, javile su američke televizije.

Izvor iz vatrogasne službe rekao je za lokalnu TV stanicu KTVU da su poginule dve osobe, dok je dispečer na aerodromu potvrdio da je u avionu bilo 307 putnika uključujući i 16-članu posadu. Od tog broja 123 je prošlo bez povreda, 181 osoba je sa povredama zbrinuta u lokalnim bolnicama, a jedan putnik se vodi kao nestao. Brojni očevici navode da se avion približio pisti pod neobičnim uglom, a zatim se čuo snažni udar.

Aerodrom je zatvoren do daljnjeg, saopštio je portparol Američke savezne administracije za aviosaobraćaj za agenciju AFP. Si-En-En (CNN) je javio da je u pitanju prinudno sletanje. Mesto pada aviona prekriveno je belom penom, a najmanje šest vatrogasnih vozila je na licu mesta.

Boing 777" drugi je najveći avion južnokorejeske kompanije i može da preveze oko 300 putnika. To je jedan od najpopularnijih tipova aviona koji se koriste na dugim letovima.

Jedan od očevidaca sa aerodroma izjavio je za Bi-Bi-Si da je izgledalo da je avion van kontrole u trenutku sletanja. "Čuli smo "bum" i videli kako avion nestaje u oblaku prašine i dima. Onda se čula druga eksplozija", rekao je očevidac.

"Azijana erlajnz" je druga po veličini aviokompanija u Južnoj Koreji. To je drugi slučaj da se avion tipa "boing 777" srušio. Prethodno, to se dogodilo 2008. u blizini londonskog Hitroa, a samo jedan od 152 putnika tada je teže povređen.

Poslušajte audio snimak kontrole letenja prilikom pada aviona u San Francisku

Srušio se Boing 777 u San Francisku, dvoje poginulo

http://www.youtube.com/watch?v=BqNGo7V2qXQ

http://www.youtube.com/watch?v=kH_zWoZYA4s

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track