PREGAŽENA ILI NE: Još ne znaju kako je poginula Kineskinja

Pad aviona u San Francisku

PREGAŽENA ILI NE: Još ne znaju kako je poginula Kineskinja

Planeta -
Prethodno su šef vatrogasne službe u San Francisku i njegov zamenik potvrdili da je jedna od dve nastradale Kineskinje, možda u metežu pregažena nakon što je izašla iz aviona

SAN FRANCISKO - Američki istražitelji i dalje proučavaju video snimke sa mesta pada Boinga 777 na aerodromu u San Francisku, da bi ustanovili da li je jedno vatrogasno ili vozilo Hitne pomoći pregazilo kinesku državljanku koja je izašla iz olupine aviona.

Predsedavajuća Nacionalnog odbora za bezbednost saobraćaja Debora Hersman rekla je danas da se istraga još vodi, i da je u pitanju veoma ozbiljan slučaj.

"Želimo da se sve istraži pre nego što donesemo zaključak", kazala je ona.

Prethodno su šef vatrogasne službe u San Francisku i njegov zamenik potvrdili da je jedna od dve nastradale Kineskinje, možda u metežu pregažena nakon što je izašla iz aviona.

Hersmanova je rekla da je u toku i istraga o padu aviona i da će oko svega biti saslušan i pilot Li Kang Kuk.

Mediji su ranije javili da je ovo bilo prvo samostalno sletanje Liju na aerodrom u San Francisku sa Boingom 777, iako je prethodno upravljao drugim tipovima aviona.

U nesreći koja se dogodila u subotu popodne, kada je južnokorejski avion kompanije "Ejžiana Erlajns" udario u pistu prilikom sletanja, dve osobe su nastradale a veliki broj je povređen.

Dvadesetak ljudi je i dalje u bolnici, od kojih je šestoro u kritičnom stanju.

http://www.youtube.com/watch?v=gKX_dZ7TDb8
http://www.youtube.com/watch?v=kH_zWoZYA4s

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track