PREDAH U PIVNICI: Merkelova s mužem otišla na picu
Foto: Bild.de

Opuštanje u letnjoj bašti

PREDAH U PIVNICI: Merkelova s mužem otišla na picu

Planeta -
Privatne slike Merkelove poput ove u restoranu, gde je naručila picu s rukolom, retkost su i povećavaju njenu popularnost jer na njima deluje prirodno i jednostavno

BERLIN - Nemačka kancelarka Angela Merkel kao i svi drugi ponekad napravi pauzu i uživa u berlinskom letu, pa je tako, zajedno s mužem Joahimom Zauerom i još četvoro ljudi bila u letnjoj bašti jednog restorana-pivnice u nemačkoj prestonici.

Privatne slike Merkelove poput ove u restoranu, gde je naručila picu s rukolom, retkost su i izazivaju ne samo interesovanje, već i povećavaju njenu popularnost među Nemcima, jer kancelarka na njima deluje prirodno i jednostavno.

Merkelovoj su naime posle ovogodišnjeg uskršnjeg odmora na italijanskom ostrvu Iskija, gde su je "paparaci" uslikali u šetnji s mužem, dodatno skočili politički poeni.

A na tim slikama se videla i baka Merkelova koja u jednoj ruci nosi pomorandžu, a u drugoj vodi unuče, dete sina iz prvog braka profesora Zauera, zatim kako dečačiću pomaže da se popne na jedno uzvišenje, ili sedi opušteno na plaži s rukom ispruženom prema detetu, zajedno s mužem i porodicom.

Paparaco fotografije Merkelove sa njenog porodičnog odmora čisto su zlato u izbornoj borbi, ocenio je ekspert za medije i medijski savetnik Mihael Špreng za televiziju ZDF, naglasivši da one pokazuju da se najjača žena sveta na odmoru ponaša kao i svaka druga.

Špreng, nekadašnji savetnik Edmunda Štojbera iz vremena njegove kancelarske kandidature smatra da Merkelovu ljudima približava upravo to, što se pojavila nenašminkana i razbarušena u ležernoj garderobi.

Te fotografije, objavljene pola godine pred savezne nemačke izbore, pokazale su Merkelovu kako, kao i milioni Nemaca, provodi svoj odmor s porodicom, obučena u sportsku košulju i pantalone, s rancem, razbarušena, pored dece i predstavile je u idiličnom, opuštenom svetlu kao stožer okupljanja više generacija.

Privatni životi nemačkih političara, aktuelnih i onih koji to više nisu, uvek su tema interesovanja medija, a za Merkelovu se kaže da je, poznata po tome što svoj privatni život drži hermetički, ali i po tome što važi za realnu, ozbiljnu i skromu osobu.

Moćni tabliod Bild je lane uhvatio Merkelovu na kraju radne sedmice, oko 17 sati, u blejzeru pink-boje u robnoj kući "Galeri Lafajet" (Galeries Lafayette) u Berlinu kako kupuje hranu, sama vuče kese i ne daje ih svojim telohraniteljima.

"Niko je nije primetio niti oslovio", rekao je tada jedan fotoreporter Bilda, a analitičari kažu da je možda i ta fotografija Merkelove na prehrambenom odeljenju delimično zaslužna za njenu popularnost.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track