MEKSIKO: Podvodna reka najneverovatnije mesto na svetu!
Foto: Youtube

MEKSIKO: Podvodna reka najneverovatnije mesto na svetu!

Planeta -
Podzemna reka zapravo predstavlja tanak sloj hidrogen sulfata, koji odvaja slatku i slanu vodu, a na dubini do 29 metara voda je slatka, kada se dolazi do sloja navedenog spoja, a ispod od 30 do 60 m voda je slana

MEKSIKO SITI - Neka od najneverovatnijih mesta na Zemlji nisu toliko pristupačna. Ovo fascinantno mesto nalazi se u podvodnoj pećini na poluostrvu Jukatan u Meksiku.

Ono što izgleda kao reka, mirno teče kroz pećinu, stvarajući jedan od najspektakularnijih prizora dosada snimljenih u podvodnoj fotografiji.

Pećina je nazvana “ Senote Angelita” i smatra se jednim od najlepših mesta na svetu. Jer se zapravo radi o reci koja teče kroz vodu, a okružena je ostrvcima sa drvećem i otpalim lišćem.Podzemna reka zapravo predstavlja tanak sloj hidrogen sulfata, koji odvaja slatku i slanu vodu, a na dubini do 29 metara voda je slatka, kada se dolazi do sloja navedenog spoja, a ispod od 30 do 60 m voda je slana, a ova iluzija rezultat je fenomena koji se naziva haloklin.

Ronioci mogu zaroniti kroz reku I videti je odozdo, a podvodno drveće doprinosi atmosferi ovog mesta. Gledajući čini se neverovatnim da je snimljen 30 metara ispod vode.

Meksiko je inače dom brojnim nesvakidašnjim podvodnim pećinama. Niz klimatskih i geoloških promena stvarali su ih hiljadama godina. Iskusni ronioci tamo imaju prilike videti mesta koja se ne mogu pronaći nigde drugde na Zemlji.

http://www.youtube.com/watch?v=9fvuXkFQ8VQ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track