SAD: Sarajka ostala nepokretna, dobila 43 miliona dolara!

Dobila višegodišnji spor

SAD: Sarajka ostala nepokretna, dobila 43 miliona dolara!

Planeta -
U augustu 2007. godine Džemila Hećo je doživela tešku saobraćajnu nesreću, kada je u njen automobil, dok je stajala na semaforu, udarilo drugo vozilo. Hećo je nakon toga ostala nepokretna

ESEKS - Sarajka Džemila Hećo, koja živi u Eseksu u američkoj saveznoj državi Vermont, dobila je višegodišnju pravnu bitku protiv proizvođača automobilskih sedišta Džonsons kontrols iz Milvokija vrednu 43,1 milion dolara.

U augustu 2007. godine Hećo je doživela tešku saobraćajnu nesreću nakon koje je ostala nepokretna. Ona je tog kobnog dana propisno stala kada se upalilo crveno svetlo na semaforu. Međutim, vozač automobila iza nje udario je u zadnji deo njenog automobila, nakon čega je sedište popustilo, što je dovelo do teških povreda i kvadriplegije.

Džemila i njena dvojica sinova Kenan i Emir odlučili su da pokrenu tužbu protiv proizvođača sedišta. Sud je doneo presudu u kojoj se navodi da je navedena nesreća trebala da prođe bez ozbiljnijih povreda. Iz Džonsona su naveli da će uložiti žalbu."Verujemo da sedište nije bilo pokvareno. Mi stojimo iza sigurnosti svakog našeg proizvoda", naveli su iz kompanije. Prema pisanju američkih medija, vozač koji je udario u Džemilin automobil vozio je brzinom od 56 kilometara na sat.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track