Podgorica: Ulica nazvana po Trebinjcu Srđanu Aleksiću
Foto: Printskrin

Podgorica: Ulica nazvana po Trebinjcu Srđanu Aleksiću

Planeta -
Po Aleksiću je nazvana ulica pored Spomen-parka žrtvama ratova na prostoru bivše Jugoslavije, a svečanosti je prisustvovao i Srđanov otac Rade Aleksić

PODGORICA - Jedna ulica u Podgorici danas je dobila naziv po Srđanu Aleksiću, Srbinu iz Trebinja, koji je 1993. godine poginuo braneći svog sugrađanina bošnjačke nacionalnosti.

Po Aleksiću je nazvana ulica pored Spomen-parka žrtvama ratova na prostoru bivše Jugoslavije, a svečanosti je prisustvovao i Srđanov otac Rade Aleksić.

On je rekao da je crnogorski narod ovim gestom pokazao da je spreman da živi sa svima i da ljude meri po dobroti i delu. Aleksić je kazao da su mu ratovi na prostoru Jugoslavije oduzeli "divnu domovinu" - Podgoricu, Nikšić, Zagreb, Beograd, Split, Novi Sad...

"Danas mi je vraćena Podgorica i od sada mi je milija nego ikad", rekao je otac Srđana Aleksića, o čijem je delu snimljen film koji će biti večeras prikazan u glavnom gradu Crne Gore.

Tablu s nazivom ulice po Srđanu Aleksiću otkrio je, povodom 11. jula - Evropskog dana sećanja na žrtve Srebrenice, gradonacelnik Podgorice Miomir Mugoša.

"Neka nazivanje bulevara njegovim imenom pokaže da smo primili poruku koji je njegov herojski sin poslao svima", rekao je Mugoša. Na spomenik civilnim žrtvama ratova danas su cveće položili potpredsednik Vlade Crne Gore Duško Marković, predstavnici stranaka, nevladina organizacija Forum Bošnjaka i strane diplomate.

http://www.youtube.com/watch?v=xHFjXN8y-3E

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track