Sirija: Al Kaida ubila komandanta pobunjenika
Foto: Rts

Sirija: Al Kaida ubila komandanta pobunjenika

Planeta -
Ubistvo Kamala Hamamija, komandanta Slobodne sirijske armije ukazuje na sve veće tenzije među grupama koje se bore protiv režima predsednika Sirija Bašara Al Asada kao i na oštro nadmetanje za prevlast između umerenih i ekstremističkih snaga u opoziciji

BEJRUT - Pripadnici organizacije povezane s Al Kaidom ubili su komandanta pobunjenika na severozapadu Sirije, saopštile su opozicione grupe u Siriji.

Ovo ubistvo ukazuje na sve veće tenzije među grupama koje se bore protiv režima predsednika Sirija Bašara Al Asada kao i na oštro nadmetanje za prevlast između umerenih i ekstremističkih snaga u opoziciji, ocenjuje agencija Asošijetid pres.

Sirijska opservatorija za ljudska prava, koja ima sedište u Velikoj Britaniji, saopštila je da su članovi Islamske države Irak i Levant, koju navodno čine ogranci Al Kaide u Iraku i Siriji, odgovorni za ubistvo Kamala Hamamija, komandanta Slobone sirijske armije.

Opservatorija za ljudska prava navodi da je Hamami ubijen kasno sinoć pošto su ekstremisti pokušali da uklone kontrolni punkt koji je postavio u planinskom delu provincije Latakija.

Ubistvo Hamamija je potvrdila i Sirijska nacionalna koalicija koja predstavlja političko krilo Slobodne sirijske armije. Opozicioni aktivisti navode i da je ranije bilo povremenih sukoba pobunjeničkih grupa i islamskih ektremista, posebno na severu gde opozicija kontroliše velike delove teritorije..

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track