Netanijahu: Izrael će morati da deluje pre SAD

Netanijahu: Izrael će morati da deluje pre SAD

Planeta -
Iran se približavaju crvenoj liniji. Nisu je još prešli, ali sve su bliži bombi. I mora im se jasno reći da to neće biti dozvoljeno, rekao je Netanijahu

JERUSALIM - Iran je sve bliže proizvodnji atomske bombe i Izrael će možda morati da deluje pre SAD, upozorio je izraelski premijer Benjamin Netanijahu, koji smatra da će Teheran za nekoliko nedelja "preći crvenu liniju".

"Oni se približavaju crvenoj liniji. Nisu je još prešli, ali sve su bliži bombi. I mora im se jasno reći da to neće biti dozvoljeno", izjavio je Netanijahu za CBS.

Izraelski premijer je rekao da Teheran pravi "brže centrifuge koje će im omogućiti da pređu crvenu liniju mnogo brže, odnosno u roku od nekoliko nedelja".

On je ukazao na to da Izrael ima tesniji vremenski raspored od Vašingtona, želeći da kaže da će Tel Aviv preduzeti jednostranu akciju da bi zaustavio kontroverzni iranski nuklearni program.

"Naši časovnici kucaju drugačijim ritmom. Mi smo bliži nego SAD. Mi smo ranjiviji. I zato ćemo morati da se pozabavimo ovim pitanjem kako da zaustavimo Iran, možda pre nego što to učine SAD", kazao je izraelski premijer, prenosi AFP.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track