Britanka zdrava ko dren, a želi da bude invalid
Foto: Printskrin YT

Poremećaj identiteta telesnog integriteta

Britanka zdrava ko dren, a želi da bude invalid

Planeta -
Kloi Dženings Vajt (58) veći deo svog vremena provodi u invalidskim kolicima i mašta o udesu u kome nikoga neće povrediti, ali zbog kog će postati paraplegičar

LONDON - Kloi Dženings Vajt (58), u potpunosti je zdrava osoba, ali želi život osobe sa invaliditetom toliko da je spremna da plati lekarima kako bi joj pomogli u ostvarenju sna.

Od svog detinjstva, Kloi, koja pati od retkog stanja nazvanog poremećaj identiteta telesnog integriteta, je u nekoliko navrata pokušavala da sebe teško povredi kako bi mogla da bude vezana za invalidska kolica, jer oseća da njene noge nisu njene.

Tokom 2010. godine je čak uspela da pronađe i lekara koji je bio spreman da joj preseče nerve u kičmi, ali Kloi nije mogla da sakupi 20.000 evra koliko je trebalo da plati operaciju.

"Možda nikada neću moći da sebi priuštim ovakav operativni zahvat, ali duboko i iskreno znam da nikada neću zažaliti ako ikada budem mogla da mu se podvrgnem", navela je ona.

Kako bi ostvarila svoju želju, Kloi često odlazi na skijanje nadajući se da će pasti i pretrpeti težak lom nogu.

"Svaka aktivnost koja nosi mogućnost da postanem paraplegičar, donosi mi osećaj olakšanja".

Kloi je pre sedam godina doživela pad tokom spusta i zadobila manju povredu kičme, zbog čega je nosila proteze za noge.

Takođe, 2009. je učestvovala u saobraćajnoj nesreći koju, prema izveštaju policije, nije izazvala namerno, ali je pretrpela kratkoročnu amneziju zbog koje se neseća samo događaja.

"Ipak, brineme mogućnost da sam podsvesno želela da se nesreća dogodi", kazala je Kloi.

Ona danas veći deo svog vremena provodi u invalidskim kolicima i nastavlja da mašta o "udesu u kome nikoga neće povrediti, ali zbog kog će postati invalid".

http://www.youtube.com/watch?v=7xujgH_C2q8

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track