SKETINO SE VADI: Nasukavanje Konkordije nije uzrok smrti!

Nude i nagodbu

SKETINO SE VADI: Nasukavanje Konkordije nije uzrok smrti!

Planeta -
Odbrana kapetana Frančeska Sketina tvrdi je uzrok tragedije otkazivanje generatora i nepropusnih komora, što je dovelo do problema tokom evakuacije

GROSETO - Kapetan potonulog turističkog broda "Kosta konkordija" tražio je danas od sudija, na njegovom suđenju za ubistvo iz nehata i napuštanje broda, da narede da se istraže ostaci luksuznog kruzera kako bi se utvrdilo zašto su mu električni i ostali sistemi otkazali pošto se nasukao i u smrt odneo 32 osobe.

Kako će biti rešen zahtev kapetana Frančeska Sketina znaće se najranije u septembru. Nakon samo dva dana njegovog trajanja, sudija je suđenje odgodio za 23. septembar. Odbrana Sketina, koji je jedini optužen, tvrdi da niko nije umro u samom nasukavanju broda na jednu stenu kod ostrva Điljo u januaru u italijanskoj pokrajini Toskana, već da je otkazivanje generatora i nepropusnih komora dovelo do problema tokom evakuacije, što je i izazvalo 32 smrti.

Odbrana je zatražila nagodbu prema kojoj bi Sketino dobio tri godine i pet meseci zatvora u zamenu za delimično priznanje krivice za brodolom. Jedan od kapetanovih advokata rekao je da Sketino "nije napustio brod".

"Da je ostao 10 minuta duže na brodu, pao bi u vodu i ne bi mogao da upravlja evakuacijom", rekao je taj advokat. Putnički luksuzni kruzer "Kosta konkordija" nasukao se na stenu i prevrnuo kod ostrva Điljo, u pokrajini Toskana, jer se previše približio obali u nameri da "pozdravi" stanovnike ostrva. Na brodu je bilo 4.229 putnika i članova posade.

Zovu ga Kapetan Kukavica: Frančesko Sketino
Zovu ga Kapetan Kukavica: Frančesko Sketino

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track