ATINA: Uhapšen zakupac Svetog Stefana!
Foto: Rojters

Priveden zakupac Svetog Stefana

ATINA: Uhapšen zakupac Svetog Stefana!

Planeta -
Restis, koji poseduje flotu brodova optužen je da je svoj uticaj koristio da bi osigurao pozajmice u banci FBB, kao i fondove od najmanje 500 miliona evra za pojedince i kompanije s kojima je održavao veze

ATINA - Zakupac hotelskog kompleksa Sveti Stefan - Miločer, grčki brodovlasnik Viktor Restis, uhapšen je danas pod optužbama za proneveru i pranje novca, saopštili su policija i sudski zvaničnici.

Restis je tako postao jedan od nekoliko istaknutih biznismena, uhapšenih od kada je Grčka ušla u krizu.

Restis, koji, između ostalog, poseduje flotu brodova, kao i učešće u vlasništvu jednog grčkog lista i drugih medijskih kuća, optužen je da je svoj uticaj koristio da bi osigurao pozajmice u banci FBB, kao i fondove od najmanje 500 miliona evra za pojedince i kompanije s kojima je održavao veze, navodi se u saopštenju.

Njegova porodica ima većinsko vlasništvo u malom kreditoru FBB, osnovanom početkom godine uz pomoć imovine u glavnom grčkom kreditoru, Nacionalnoj banci.

Restis je uhapšen ispred svoje kancelarije u Atini, a očekuje se da se kasnije danas pojavi pred tužiocem..

Hapšenje je usledilo nekoliko meseci posle zatvaranja istaknutog grčkog biznismena Lavrentisa Lavrentijadisa u decembru, zbog učestvovanja u bankarskom skandalu, što je on negirao.

Teška ekonomska kriza u Grčkoj izazvala je bes javnosti na političku i poslovnu elitu, koja se uglavnom smatra privilegovanom i korumpiranom, zbog čega je tužilaštvo pojačalo istrage slučajeva korupcije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track