DRAMA U BIHAĆU: Bebe iznosili u inkubatorima iz bolnice u plamenu
Foto: Youtube

Izgorela do temelja

DRAMA U BIHAĆU: Bebe iznosili u inkubatorima iz bolnice u plamenu

Planeta -
Bolnica se prostire na 84.000 kvadrat, brine o zdravlju 300.000 stanovnika i zapošljava 850 osoba

BIHAĆ - U požaru koji je rano jutros, oko dva sata posle ponoći, zahvatio Kantonalnu bolnicu Bihać izgoreo je skoro čitav kompleks, svi krovovi i gornji spratovi bolnice.

Posle borbe bihaćkih vatrogasaca s vatrenom stihijom, ali i brojnih građana koji su pritekli u pomoć, požar je stavljen pod kontrolu oko 3.40, ali je do tada nastala ogromna šteta.

Za to vreme osoblje i lekari, kao i hrabri građani iz bolnice u plamenu evakuisali su pacijente. Prema nekim podacima, požar je izbio na pedijatriji pa su među prvima evakuisani deca i bebe.

"Devet puta sam se penjao gore, na trećem spratu ne gori ništa, bio sam na vrhu, sve je pod plamenom. Velika je vrućina, gore se teško diše. Najviše smo se bazirali na inkubatore za bebe, to smo nosili po dvojica", ispričao je Adnan Pečenković, jedan od građana koji je dotrčao u pomoć. Bio je s kolegom u gradu kada je video plamen.

Pošto je evakuisano oko 400 pacijenata koji su poslati put Prijedora i Sanskog Mosta, a neki navodno i za Karlovac, spasioci su krenuli na izvlačenje bolničke opreme. Oko 3.40 požar je stao, ali je do tada skoro čitava zgrada bolnice izgorela.

Od bolničkog kompleksa ostali su nedirnuti samo Infektologija, Pneumofiziologija i novi objekat dijalize i psihijatrije te montažni objekat Uprave koji su u zasebnim zgradama odvojenim od bolnice.

Bolnica u Bihaću se prostire na 84.000 kvadratnih metara površine i brine o zdravlju 300.000 stanovnika Kantona. Zapošljava 850 osoba.

http://www.youtube.com/watch?v=cRdQJfnPTO4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track