UPAD NA AERODROM: Go pokušao da ukrade avion nemačke vlade
Foto: Youtube

Zaključao se u kabini

UPAD NA AERODROM: Go pokušao da ukrade avion nemačke vlade

Planeta -
Za Volkana T, mladića nemačko-turskog porekla, veruje se da je duševni bolesnik

BERLIN - U avion nemačke vlade, koji se nalazio na vojnom delu aerodroma Keln/Bon, uspeo je da uđe Volkan T, mladić nemačko-turskog porekla, za kog se veruje da je psihički poremećen.

Mladić je pokušao da startuje avion. To mu nije pošlo za rukom, jer avion, tipa A319CJ, nije bio priključen na dovod struje, kojom bi startni motori mogli da se pokrenu.

Pri pokušaju starta ovaj mladić, za koga se veruje da je duševno poremećen, možda, iz previda pritisnuo je ELT-dugme (Emergency Locator Transmitter), sa sirenom u dugom trajanju za slučaj alarma.

Ta sirena se, naime, aktivira u slučaju defekta ili pada aviona, kao signal preko satelita do kontrolnog tornja, koji zatim registruje poziciju aviona. Za Volkana T. se kaže da je bio skoro go i pod uticajem marihuane i da avion, posle ovog događaja od četvrtka uveče, nedeljama ne može da bude spreman za letenje.

Prema informacijama jednog lista iz Kelna, čovek se u kabini aviona zabarikadirao dva sata i vrata aviona su otvorili službenici savezne policije. On je u pritvoru, a pri ispitivanju, navodno, nije mogao ničega da seti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track