Meksiko: Inspektor ponižavao siromašnog dečaka (10)
Foto: Printskrin YT

Drski policajac

Meksiko: Inspektor ponižavao siromašnog dečaka (10)

Planeta -
Dečak, pripadnika meksičkih Indijanaca plemena Tzotzil, kako video pokazuje, neutešno plače dok mu inspektor iz korpe vadi cigarete i tera ga da baci slatkiše na ulicu

MEKSIKO SITI - Video na kome se vidi kako policijski inspektor vređa siromašnog desetogodišnjeg dečaka, uličnog prodavca slatkiša i cigareta, rabesneo je Meksikance.Dečak, pripadnika meksičkih Indijanaca plemena Tzotzil, kako video pokazuje, neutešno plače dok mu inspektor iz korpe vadi cigarete i tera ga da baci slatkiše na ulicu.

Nakon što je inspektor otišao, dečaku je prišao jedan čovek koji je pokupio slatkiše i vratio ih u dečakovu torbu. Dečkić je tada čučnuo, šakama pokrio glavu i gorko zaplakao.

Nakon objavljivanja ovog videa, javnost je oštro osudila postupanje gradskog inspektora. Iako je u Meksiku zabranjeno da maloletnici prodaju ili kupuju cigarete, svi se slažu da se inspektor nedolično ponašao.

U priču su se uključile i gradske vlasti i Nacionalna komisija za ljudska prava, koja je najavila je da će istražiti slučaj. Grad je objavio da je otpustio inspektora, a guverner države Tabasko je saopštio da će njegova kancelarija dečaku pružiti svu neophodnu pomoć.

Naime, dečak inače živi na selu s bakom i dedom, a hteo je doći u grad kako bi zaradio za školski pribor i uniformu. Zato je došao sa tetkom u Vilahermosu, ali nakon incidenta se vratio dedi i baki.

http://www.youtube.com/watch?v=iYKNrxUdhKQ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track