ORKAN: Nevreme pogodilo Sloveniju i Hrvatsku

Vetar čupao drveće

ORKAN: Nevreme pogodilo Sloveniju i Hrvatsku

Planeta -
Iako su meteorolozi najavili osveženje u kasnim popodnevnim satima i tokom noći, oluja praćena orkanskim vetrom pogodile su ranije pojedine krajeve Hrvatske

LJUBLJANA/ZAGREB - Jako nevreme, uz kišu, grmljavinom i vetar od 100 kilometara na čas, pogodilo je Sloveniju i Hrvatsku gde su tri osobe lakše povređene, javili su slovenački i hrvatski mediji.

Oluja sa grmljavinom i jakom kišom i snažnim vetrom tokom popodnevnih sati zahvatila je Ljubljanu i Maribor, navelo je slovenačko Delo na sajtu.

Na slovenačkom primorju vetar je duvao i do 100 kilometara na čas, dok je hladniji talas prolazio preko Slovenije i očekuje se izvesno olakšanje i niže temperature u utorak i sredu.

Iako su meteorolozi najavili osveženje u kasnim popodnevnim satima i tokom noći, oluja praćena orkanskim vetrom pogodile su ranije pojedine krajeve Hrvatske.

Vetar u Zagrebu je rušio stabla, reklame, antene i jedna osoba je povređena u centru grada, kada je na nju sa zgrade pala odlomljena televizijska antena.

Nevreme je izazvalo haos u javnom gradskom prevozu i vidljivost je bila bitno smanjena, a s jačanjem vetra počeo je značajno da pada spoljna temperatura vazduha.

U nevremenu koja je, oko 16.30 sati, pogodila zapadnu obalu Istre, prema prvim informacijama lakše je povređeno dvoje Italijana i pričinjena je velika materijalna šteta na više jedrilica i barki koje su se nasukale duž jadranske obale.

Najgore je bilo u Poreču i Umagu.

Temperature su pale za desetak stepeni za samo nekoliko sati, kratkotrajno je duvao olujni severozapadni vetar i posle 17 sati počela je pada kiša, uz najave nove količine padavina tokom večeri i noći duž Jadranske obale i u unutrašnjosti Hrvatske.

http://www.youtube.com/watch?v=RC900EyfTCA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja