Klivlend: Dnevnici otetih devojaka otkrivaju užase koje su preživele
Foto: Printskrin

Preživele pakao

Klivlend: Dnevnici otetih devojaka otkrivaju užase koje su preživele

Planeta -
Unosi u dnevnik govore o prisilnim seksualnim odnosima, o tome kako su žrtve bile zaključane u mračnoj sobi, kako su bile lancima vezane za zidove i tretirane kao ratne zarobljenice

KLIVLEND - Amanda Beri (27), Đina Dehesus (23) i Mišel Najt (32) koje je Arijel Kastro (52) oteo i držao u zatočeništvu više od decenije, pisale su dnevnike u kojima su dokumentovale užase psihičkog i seksualnog zlostavljanja kome su bile izložene.

Tužilac Tim Mekginti u memorandumu navodi da je Kastro svoje žrtve držao u lancima i hranio ih jednom dnevno."On priznaje nehumano ponašanje, ali ostaje bez kajanja za svoje akcije", naveo je tužilac.

U memorandumu se navodi da su mnoge tačke optužnice protiv Kastra reflektuju navode iz dnevnika otetih žena.

"Unosi u dnevnik govore o prisilnim seksualnim odnosima, o tome kako su žrtve bile zaključane u mračnoj sobi, iščekujući kada će ponovo biti izložene zlostavljanju. One su pisale o svojim snovima o slobodi i ponovnom susretu sa svojim porodicama. Žrtve su opisale kako si bile lancima vezane za zidove i tretirane kao ratne zarobljenice".

Kada je Kastro uhapšen, njegovi advokati su naveli da će dokazi pokazati da on nije čudovište. Međutim, Mekginti kaže da će dokazi koje će prezetntovati, neosporno dokazati da advokati odbrane nisu u pravu.

"Isti logičan zaključan doneće svako ko bude video činjenice. Ove dokaze još niste videli", naveo je on.

Podsetimo, kako bi bio pošteđen smrtne kazne, Kastro je priznao dela koja mu se stavljaju na teret.

Foto: Beta/AP
Foto: Beta/AP
http://www.youtube.com/watch?v=6tit5WDun4M

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track