JAHTING PROSTITUCIJA U CG: Devojčice igraju za 500 evra na sat

Predstavljaju se kao hostese, go-go igračice ili starlete

JAHTING PROSTITUCIJA U CG: Devojčice igraju za 500 evra na sat

Planeta -
Na velikom broju jahti borave polu gole ili gole devojke ili šetalište u Budvi gde oko šipke igra nerazvijena devojčica

PODGORICA - Crnogorskom obalom i ove godine cveta takozvana jahting prostitucija! Problem trafikinga u Crnoj Gori odavno je važna tema posle ranijeg izveštaja Stejt departmenta o trgovini ljudima, a prema tom izveštaju u ovo su uključeni i neki crnogorski funkcioneri,a u neke slučajeve umešana je i policija i određeni broj ljudi bez kojih se ne može raditi takav posao.

Takozvana elitna ili jahting prostitucija zaživi obično tokom letnje turističke sezone, kada, uglavnom u Budvu, dolaze devojke koje na zabavama koje se priređuju na jahtama zarađuju ogromne svote novca. Javna je tajna da za učešće na zabavama na jahtama devojke dobijaju od 50 do čak 500 evra na sat.Sigurna ženska kuća godinama je upozoravala na pojave koje su vidljive i običnom građaninu, a to je da na velikom broju jahti borave polu gole ili gole devojke ili šetalište u Budvi gde oko šipke igra nerazvijena devojčica.Devojke se obično predstavljaju gostima kao hostese, ili go-go igračice ili starlete. U Upravi policije tvrde da su „u skladu sa Krivičnim zakonom angažovali nekoliko sektora iz Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore kako bi na kvalitetan način suzbili ovu pojavu u bilo kom obliku".

Uprkos tome, policajci su za prvih pet meseci 2013. podneli dva zahteva za pokretanje prekršajnog postupka za prekršaj iz člana 27 Zakona o javnom redu i miru (navođenje na prostituciju), kojima su obuhvaćena dva lica, a prekršaji su registrovani u Baru. Tokom 2012. godine podnesena su četiri zahteva za pokretanje prekršajnog postupka zbog prekršaja iz člana 27 Zakona o javnom redu i miru kojim je obuhvaćeno pet lica.Podaci Uprave policije takođe govore da tokom 2012. i 2013. godine nije zabeležen nijedan slučaj po pitanju navođenja na prostituciju.Za go-go igračice kojih je ranijih godina bilo u mnogim lokalima duž obale, nadležna je Turistička inspekcija, koja bi trebalo da sankcioniše vlasnike tih lokala. Iz te službe, međutim, nisu dostavljeni podaci o tome koliko je kazni bilo ove sezone.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track